Aygün; ” Gemlik Dönüşecek Ama Nasıl”

Aygün; ” Gemlik Dönüşecek Ama Nasıl”

Gemlik ve Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden Kanun Hükmündeki kararname değiştirilmesiyle alakalı  Gemlik Yerinde Dönüşüm Komisyonu Başkanı Hamza Aygün açıklama yaptı.

Aygün açıklamasında şunları ifade etti:

“Gemlik tüm dinamikleri ile bir ve beraber olunca her türlü zorluğu nasıl aşacağını göstermiş oldu. Uzunca bir süre uğraşarak toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek mücadele verdik. Yanlıştan dönülmesini istedik.

KHK’daki taşınma ibaresi, yapıların dönüştürülmesi olarak değiştirildi. Eski metne göre olumlu bir adım atılmış oldu. Ancak Dönüşümün yerinde mi yoksa taşımalı mı olacağının açık olmaması da soru işaretlerini beraberinde getirdi. Eğer dönüşüm yerinde de olacaksa güzel bir gelişmedir. Ancak sadece taşımalı bir dönüşüm düşünülüyorsa yanlışta ısrar ediliyor manasına gelecektir. Kanunda maalesef bu durum hala net değildir. Temennimiz dönüşümün yerinde dönüşüm şeklinde de olmasıdır. Bunun için ilgili meslek odalarının da görüşü alınarak, plan revizyonu ile  Gemlik’te Yerinde Dönüşümün de önü açılmalıdır.

KHK değişikliği bize birçok dersi de vermiş oldu. Öncelikle idare konumunda bulunan sorumlu kişilerin attıkları adımları istişare ederek daha dikkatli atmaları gerektiğini öğrendik. Bu KHK çıkmadan önce İlçedeki kurum ve kuruluşlar ile STK ve Siyasi Partilerin görüşleri alınsa idi böyle bir yanlış KHK çıkmayacaktı. Yine de zararın neresinden dönülürse kardır. Bir diğer ders de şudur. Biz Gemlik ortak paydasında biraraya gelip konuşabilirsek her türlü imkansız gibi görünen zorlukları aşabiliriz.

Bu dersler ışığında bundan böyle hangi düşünceden olursa olsun tüm kesimler oturup konuşmalı, birbirini dinlemelidir. Özellikle idareciler de toplumun sesini dinlemeli farklı düşüncelere kulak vermelidir.

Süreç içerisinde Gemlik Yerinde Dönüşüm Komisyonunda görev alan tüm arkadaşlarıma, derdini sahiplenen Gemlik halkına ve kararın değişmesinde görev alan tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” Dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir