GEMLİK DENİZCİLİK TOPLULUĞU ETKİNLİKLERE DEVAM EDİYOR

GEMLİK DENİZCİLİK TOPLULUĞU ETKİNLİKLERE DEVAM EDİYOR

GEMLİK DENİZCİLİK TOPLULUĞU ETKİNLİKLERE DEVAM EDİYOR

 

Gemlik Lions ve Gemlik Denizcilik Topluluğu iki yıldır sürdürdüğü işbirliği ile Asım Kocabıyık Konferans salonunda gerçekleştirilen haftalık seminerlerde son bir ayda Roda Limanı genel müdürü Ali Açıl ve Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, Serbest Bölge Genel Müdürü Tamer ÇETİN ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk ve son olarak da televizyonlardan tanıdığımız haber spikeri ve programcı Defne Sarısoy’u ağırladı.

Ali Açıl liman operasyonları, vinç operatörlüğü, gemi lashingi ve limanların işleyişiyle ilgili bilgiler verdikten sonra kariyer basamaklarını tırmanırken yaşadıklarını, edindiği tecrübeleri öğrencilere aktardı.

Daha sonraki hafta Bursa Gemlik Serbest Bölge işletmeleri Menel Müdürü sayın Tamer ÇETİN ’in serbest bölgelerin kuruluş amaçlarını, şirketlere ve ülkeye faydalarını, işleyiş mevzuatını, öğrencilikten bu yana sosyal ve profesyonel yaşamı boyunca edindiği bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Defne Sarısoy’u öncelikle Gemlik Körfezi manzaralı belediyemizin Atatepe’deki restoranında ağırladıktan sonra ilçemizin en güzel yerlerinden birinde konumlanan Asım Kocabıyık Yerleşkesindeki Konferans Salonunda iletişim konulu seminerini dinlemek üzere kalabalık bir seyirci ile ağırladık. Seminerde Defne Sarısoy televizyon kariyerine nasıl başladığını, nelerle karşılaştığını, habercilikte önemli olan noktaları, iletişim yöntemimizin hayatımızın her alanında nasıl etki yarattığını, nefes almanın önemini belirterek, istemsiz olarak alınan nefesin doğru şekilde alındığında sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Dünya Emekçi Kadınlar gününe de değinen Sarısoy, aradan yüzyıllar geçtiğini ve artık bu konuları konuşmuyor olmamız gerektiğini vurgulayarak ve kadının gücüne kadına teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Gemlik Lions Kulübü’nden Esma Deniz YILMAZ emekçi kadınlar günü ile ilgili “Türkiye’de kadın istihdam oranı %33,8. AB ortalamasının altında kalan Yunanistan’da bile bu rakam %42,5 iken, bu oranın Türkiye’de %30 seviyelerinde olması, Türkiye gibi, Dünya’da ilk kez birçok hakkın kadına verildiği ve o zamandan bu zamana da kadın istihdamını destekleyici ve kadını koruyucu birçok kanunun çıkarıldığı bir ülkeye yakışan rakamlar değil bunlar. Kadınlarımızın tercih sebebiyle de çalışmadığını veya okuluna devam etmediğini görüyoruz. Ancak bu memleketin Türk kadınına ihtiyacı var, Türk kadınının aklına, yeteneklerine, mücadele gücüne her alanda ihtiyacımız var. Bu toplumu doğuran, yetiştiren kadınlarımızı eğitimde, çalışma hayatında ve siyasette -aksesuar olarak değil, etkin karar alabilecekleri şekilde- tüm karar mekanizmalarında görmeye ihtiyacımız var” dedi.
Yapılan seminerlere Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğrencileri, Denizcilik Topluluğu Üyeleri ve Gemlik Lions Kulübü üyeleri katıldı.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir