Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Gemlik’te Başkan Seçimi – Dönüşüm Çalışmaları

Gemlik’te Başkan Seçimi – Dönüşüm Çalışmaları

21 Şubat’ta yapılacak, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı seçiminde, adaylar belli oldu. Mevcut başkan İsmail Beki’nin, bir dönem yöneticilik, iki dönem ikinci başkanlık yaptığını ve 2014 – 2018 arasında da Başkanlık yaptığını öğrendik. Yeniden aday olduğunu açıklayan İbrahim Talan’ın ise geçmiş yıllarda 15 yıl başkanlık görevini yaptığını hatırladık. Bir süre, siyaset kulvarında arayışta bulunan İbrahim Talan’ın yeniden oda başkanlığına döndüğünü görüyoruz.
Kim Hangi Çizgide
İbrahim Talan’ın, mevcut yönetimi hükümet tarafından çıkarılan kanun hükmündeki kararnameler konusunda “sessiz kalmakla” başkanların siyasi çizgileri hakkında da bazı ipuçları vermiş oldu. İsmail Beki’nin, eğitim ve kültür konusundaki çalışmalarını biliyoruz. Belediyenin kapalı pazar konusundaki tercihini, eleştiren İbrahim Talan’ın ise, ilçe yönetimine katkı veren, bir çalışma sisteminden yana olduğunu anlamış olduk.
Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor
Afrin operasyonundan sonra, Gemlik halkının en önemli konusunun dönüşüm olduğunu görüyoruz. Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın tempolu çalışması ” dönüşümdeki belirsiz noktalarıda gidermeye başladı. Artık herkes bina bazlı dönüşüme odaklandı. “T.O.K.İ” liderliğinde yapılacak 8 bin konut, nasıl olsa sahiplerini bulacaktır. Bina bazlı dönüşüm ,se, hem çarşıyı pazarı , hem de sahildeki yapılanmayı yerinde bırakacak bir model olacaktır. En önemlisi “Gemlik Taşınıyor” saptırmasını da, bitirmiş olacaktır. Yapılacak iş, Balıkpazarı benzeri toplantılarla, “bekleyiş dönemindeki” Gemlik halkını eyleme geçirmeye zorlamaktır. Halkı karar vermeye itmektir
Ayrıca, bina bazlı dönüşüme Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası talipse, bu talebi odanın kıdemli ve kıymetli başkanından da duymak isteriz.
Belirsizlik Zarar Verir
Gemlik için hayati önem taşıyan, Büyük dönüşüm ve bina bazlı dönüşüm projeleri için, en zararlı etken, “belirsizliklerdir” Bu dönemin, en kısa zamanda aşılması ve “yol haritasına” belirlenmesi, şarttır. Geçmişte, 17 bin dilekçe vererek ilk adımı atan Gemlik halkının, yeni gelişmelere göre taleplerini yenileceği, umuyoruz. Unutmayalım, bir projeler sadece bu nesil için değildir. Gelecekteki bir kaç neslinde, projeleleridir.
Günün Sözü
Hayatta en acıklı şey,
Bir insanın probleminin,
kendinden kaynaklandığını görmemesidir
C.G. Jung



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir