Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Dönüşüme Destek Hepimizin Görevidir

Dönüşüme Destek Hepimizin Görevidir

Dönüşüm konusunda, Balık Pazarı’nda tertiplenen halk toplantısında ve Ticaret ve Sanayi odasında yapılaln meclis konuşmalarından sonra kafa karışıklıklarının nedenlerini bir ölçüde kavramış olduk.
Ayrıca Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda dönüşümün sorumluluğunu almaya niyetli olduğunu düşünüyoruz. Ama müteahitlerin ve inşaat firmalarının 996 sayılı KHK’da belirtilen 7269 sayılı yasayı tercih etmediklerini 6306 sayılı yasaya göre uygulama yapmak istediklerini öğrenmiş olduk.
Yani Gemlik’te ki firmaların devlet eliyle dönüşüm yerine vatandaşın isteğine göre, dönüşümden yana olduklarını anlamış olduk.
Örnekleri Araştırmalıyız
Aslında, Gemlik için uygulanmak istenen modelin bir karma model olduğunu görüyoruz. Belediye ve T.O.K.İ işbirliği ile yapılması planlanan, 8 bin konutluk büyük dönüşümün, devlet ağırlığıyla olacağını düşünüyoruz.
Büyük dönüşüm, 20 bin konutla “Van projesini” andıracaktır. Bina bazlı projenin ise, vatandaşın isteğine bağlı tüm özel sektöre açık projeler, olacağını anlıyoruz. Bina bazlı projelerde, Belediyenin de koordinatör veya sorumlu olması, projelere ciddiyet kazandıracaktır.
Dönüşüme Sahip Çıkmalıyız
Bu projeler sadece bize değil, gelecek bir kaç kuşağımızıda, hizmet verecektir. Belediyenin veya Ticaret ve Sanayi odasının sorumluluğunda olması önemli değildir. Önemli olan, bu projelerin sorumluluğunu hazmederek bir ekibe teslim edilmesidir
Dedikodulara Aldırmayalım
Gemlik taşınıyor ve 50 bin kişi tabutta yaşıyor gibi söylemleri kaşıma ve gündem kalması için çaba harcamak, hem ayıptır, hem de günahtır. Aslında, Gemlik halkı için, bu projelerden daha iyisini yapacak bir siyasi parti veya bie ekip varsa, onların da projelerini ve isimlerini şimdiden duymak isteriz. Büyük Marmara depremi sonrasında, hepimiz deniz kumu ile yapıla inşaatları kast ederek “tabutlarda yaşıyoruz” demiştik. Bu söylem Gemlik’li bir yönetici tarafından söylenmiş de, kaos yaratmak amacıyla değil, yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla söylenmiştir.
Bu günlerde, bu türlü cümlelere takılıp, projeleri belirsiz ortamlara itemeye çalışanların gelecekteki siyasl ve sosya icraatlarına d, tanık olmak isteriz.
Türkiye Kupasını İzliyoruz
Türkiye kupasında, Beşiktaş Gençlerbirliğini eledi. Fenerbahçe’de Giresunspor’u eledi yarı finalde Beşiktaş ve Fenerbahçe birbirlerine rakip oldular. Bu eşleşmeye, erke gelen final de diyebiliriz. Kayserispor’u eleyen Akhisarspor, hızlı futboluyla ve isabetli pasları ile göz doldurdu.
Günün Sözü
Vicdan denen şey,
Birinin bizi gözetlediğini,
İhtar eden sestir.
“Mendcen”



(Son Güncelleme: 8 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir