Gençali’de Zeytinlik Kamulaştırma Tepkisi

Gençali’de Zeytinlik Kamulaştırma Tepkisi

Gemlik’in Gencali Mahallesinden geçecek olan yük treni ile alakalı kamulaştırma çalışması köylülerden tepki görüyor. Gencali Mahallesi sakinleri hem demiryolları tarafından verilen fiyattan, hem de 700 yıllık köylerinin yanından geçecek trenden dolayı köylerinin oturulmaz hale geleceği endişesinden dolayı şikâyetçiler.

ALTERNATİF YOL YOK MU?

Köylülerin öncelikli problemleri Gencali Köyünün hemen dibinden bin tonluk yük treninin geçecek olması. Trenin geçişinden sonra köyün oturulmaz hale geleceğinin altı çizilirken, özellikle yaşlı kesimin oturduğu köyde, oluşacak gürültünün önemli sorun olacağı üzerinde duruluyor.

Gençali’de Zeytinlik Kamulaştırma Tepkisi

FİYATLAR DÜŞÜK

Köylülerin bir diğer iddiası da, zeytinliklerine ucuz ücret verilmesi. Daha önce DSİ tarafından yapılan kamulaştırmada dönüme 168 Bin TL verilirken, Demiryolları tarafından yapılan kamulaştırma pazarlıklarından en fazla 130 Bin TL, genel olarak da 90 – 93 Bin TL arasında fiyat önerilmesinden şikayetçi oldular.

Köylüler, yerlerinin bir bölümünden tren yolunun geçmesi durumunda, arazilerinin diğer bölümünde de çalışma yapma şansları olmadığını hatırlatarak, değerlendirmelerin bu şekilde yapılmasını talep ettiler.

MUHTAR GÜNAY; EMİR SULTAN’IN ÇOCUKLARININ KÖYÜ

Gencali Mahalle Muhtarı Mürüvvet Günay; ‘’Yük treni ile zeytin ağaçları kesilince zeytinliklerimiz yok oluyor. Tren köyün dibinden geçiyor. Köyü kaydıracak. Trenin güzergâhının değişmesini istedik. Köyümüzün heba olacağını söyledik. Köyümüze tebligatlar geldi. Fiyatlar fiyat değil. 700 yıllık köy. Arkası dağ, önü ova ve deniz. Emir Sultan’ın çocuklarının köyüdür Gencali. Güzergâh maalesef değişmedi. Köylü mağdur’’ dedi.

175 BİN METREKARE KAMULAŞTIRMA

Gencali bölgesinde 175 Bin 759 metrekare kamulaştırma yapılacak. Muhtarlığa gelen heyet üç gün boyunca pazarlık usulü kamulaştırma yapılacak.

Öte yandan duruma itiraz edenlerin haklarını mahkeme yoluyla araması bekleniyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir