GEMLİK’TE ŞEB-İ ARUS COŞKUSU

GEMLİK’TE ŞEB-İ ARUS COŞKUSU

GEMLİK’TE ŞEB-İ ARUS COŞKUSU

Gemlik Belediyesi’nin Kültürel etkinlikler kapsamında, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Gemlik Tasavvuf Topluluğu ve Karabaş-i Veli Derneği ile birlikte organize ettiği Şeb-i Arus (Düğün) Gecesi büyük ilgi gördü. Hz. Mevlana’nın 744. ölüm yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen gece Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğünün katkılarıyla Spor Salonunda yapıldı. Karabaş-i Veli Tekkesi Semazenlerinin yer aldığı gecede Sema Gösterisi büyük beğeni topladı. Hz. Mevlana Celalettin Rumi’nin 744. Ölüm yıldönümü nedeniyle organize edilen ve Gemlik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Şeb-i Arus Vuslat törenine, Gemlik Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Avcı, İlçe Gençlik Spor Müdürü Abdurrahman Dağlar, Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Gör ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hz. Mevlana Celalettin Rumi’nin ölüm gününe doğum günü, Şeb-i Arus diyen bir insan olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Gemlik Tasavvuf Topluluğu Başkanı Harun Kaya, Hz. Mevlana Celalettin Rumi’nin iftihar tablosu adını verdiği yaşam öyküsünün tüm dünyaya örnek olmuş bilinen ve bilinmeyen yanlarını anlattı. Mevlana’yı, “Sevgiyi tüm dünyaya taşımış, her varlığı, her canlıyı, her insanı kusurlarıyla kabul etmiş, erdemli insanın adıdır Mevlana” diye açıklayan Harun Kaya, Mevlana’nın beslendiği kaynağın da Kuran ve Allah’ın resulü Hz. Muhammed olduğunu söyledi.

Mevlana da sünnete bağlılık konusunun işlendiği gecede Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ kendine has anlatımıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Gemlik Tasavvuf Topluluğu Başkanı Harun Kaya ve Mesnevi Üstadı Mustafa Özbağ’a, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, çiçek ve hediye takdim etti. Gecede ayrıca, Gemlik’in en genç semazenlerine İcazet Belgeleri verildi. Semazenlerin gösterimi devam eden gecede, Karabaş-i Veli Derneği semazenleri ve sema gösterim grubu ilgiyle izlendi.

 

GEMLİK’TE ŞEB-İ ARUS COŞKUSU

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir