KENT KONSEYİ VE HEMŞERİ DERNEKLERİ’NDEN ORTAK KUDÜS BİLDİRİSİ

KENT KONSEYİ VE HEMŞERİ DERNEKLERİ’NDEN ORTAK KUDÜS BİLDİRİSİ

Gemlik Kent Konseyi ve Hemşeri Dernekleri Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilanı için ortak bir basın açıklaması yaptı. Gençlik Meclisi Başkanı Onur Bıyık’ın okuduğu açıklama şu şekilde;

Adı henüz konulmamış olan dünyayı kuşatma, milletleri dizayn etm, emperyalist ve sömürü düzenini daim kılma çalışmasının son eseri olan Kudüs’ün statüsünün evrensel normlardan çıkartılıp, her türlü tepkiyi hiçe sayarak İsrail’in başkenti ilan edilmesini şiddetle kınıyor ve yok hükmünde  sayıyoruz.

Evrensel hiçbir anlaşmayı dikkate almayan tüm dünyaya kendi iktidarı için silah, petrol, ilaç lobisinin kontrolüne teslim etmiş, tüm insanlığın ortak problemi olarak görüyor ve bu gelişmeler ışığında kendi coğrafyamızda huzurumuza kast edenlere karşı her alanda dikkatli olmamız gereğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Yüzyıllarca ortak değerlerde bulunup huzur ikliminde kardeşçe yaşadığımız ve İslam ve Ortadoğu coğrafyasının geldiği son aşamada yapılan bu eylemi iyi analiz etmeli, kader birlikteliğimiz olan bölge halklarıyla dayanışma içinde olmaya devam etmeliyiz.

Medeniyetlerini kan ve gözyaşı üzerine kurmuş olan batı medeniyetinin, sahte gözyaşlarına Bosna Hersek’te olduğu gibi aldanmayıp her daim uyanık olmalı, tüm dünya için tehlike olan bu yapıya içeriden ve dışarıdan destek olanları asıl düşmanın kim olduğunu, ne yapmaya çalıştığını bu vesile ile bir kez daha hatırlamalıyız.

Son olarak yaşadığımız yer Gemlik olsa da yakın coğrafyamızda dökülen her gözyaşı ve akan her damla kanın bür gün en acı haliyle bizleri de içine olacağını bilmeli dolayısı ile en büyük zenginliğimiz birlik ve beraberlik olduğunu unutmamalıyız

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir