İstihdam Fuarı değerlendirme toplantısı

İstihdam Fuarı değerlendirme toplantısı

İstihdam Fuarı değerlendirme toplantısı

İstihdam Seferberliği kapsamında Gemlik’te düzenlenen İstihdam Fuarının sonuç ve değerlendirme toplantısı yapıldı. GTSO Toplantı Salonunda düzenlenen açıklamaya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Bursa İşkur Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Borsa Meclis başkanı Mustafa Doğan, Gemlik İşkur Müdürü Ünver Ünver ve firma temsilcileri katıldı.

FUARA SEKİZ BİN KİŞİ KATILDI

‘’İş-Sizi Çağırıyor’’ sloganıyla yapılan ve iki gün boyunca işveren ve iş arayanlar bir araya getiren fuar ile alakalı yapılan bilgilendirmede fuara 46 kurum ve firmanın katıldığı kaydedildi.  8 Bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, 8 bin 200 CV doldurulduğunun altı çizildi. Aynı zamanda 2300 doğrudan iş görüşmesi yapılarak, 946 işgücü talebi alındı. Fuarda 287’de staj başvurusu alındı.

Ayrıca %96 oranında etkinliğe katılan işverenlerin beklentilerinin karşılandığı, nitelikli ziyaretçi sayısında %90 oranında olumlu karşılık alındığı kaydedildi. Konferansların %87 oranında beklentiyi karşıladığı fuara katılan firmaların %98’i sonraki yıl da fuarda yer alacaklarını kaydettiler.

KARAKUŞ; ÖRNEK TEŞKİL EDEN ÇALIŞMAYDI

Konu ile alakalı değerlendirme ilk söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş; ‘’Hayırlı bir çalışma yapıldı. Yıllardır beklenen ve örnek teşkil eden bir projeye de imza atıldı. İnsan gücünün kurumlarla buluşmasının önemli olduğu günümüzde, gerek kurumlar arası irtibat, gerekse devlet ile halkın buluşması için sağlanan istihdam buluşması, Gemlik’te olumlu sonuçlar verdi.

Ekonominin realiteleri var. Kalifiye ve iş bilen insana istihdam ortamının sağlanması önemlidir. Herkes kendi sorumluluklarını bu konuda yerine getirirse, hem i,ş huzuru, hem de ülkenin geleceği adına önemli adımlar da atılmış olur. Geniş katılımlı fuar, gelecekteki buluşmaların da habercisiydi. İş dünyasında başarılı olan isimlere, ara sır konferans verdirilerek tecrübelerinden yararlanılmalı’’ şeklinde konuştu.

TÜRKMEN; GEMLİK’TEKİ BULUŞMA FARKLIYDI

Bursa İşkur Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise; ‘’Şubat Ay’ında Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısı ile yol çıktık. Bursa’da beş istihdam buluşması gerçekleştirdik. Bunların aralarında Gemlik’te yapılan buluşmanın önemli yeri var. Gemlik’teki istihdam buluşması, aynı zamanda bölge buluşması oldu’’ dedi.

EROL; İŞKUR İLE ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ise; ‘’Güzel bir örnek olması bizler için de önemliydi. Biz İşkur ile bu projenin yanı sıra da, çok sayıda çalışma yapıyor, bize gelen talepleri de İşkur’a iletiyoruz.

İşgücü ve insanları buluşturmak önemli bir kazanımdır. 8 bin kişi katılmış. Daha etkin yerde yapılarak, 25 Bin ve 40 bin gibi rakamlara da ilerleyen dönemde ulaşabiliriz. Her geçen yıl, daha iyisi olacaktır. Yaz döneminde yapılırsa, daha olumlu geçeceğine inanıyoruz’’ dedi.

AKIT; İLK DEFA GEMLİK’TE OLMASINDAN ONUR DUYDUK

Son olarak söz alan GTSO Başkanı Kemal Akıt; ‘’Türkiye’de en büyük dert işsizlik. İşsizliğin olduğu yerde, her türlü melanet olur. Gemlik’in, ilçeler arasında ilk defa istihdam fuarına ev sahipliği yapmış olması da, bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu tercihten onur duyduk.

Neticeleri ile alakalı somut bir kaynak henüz açıklanmasa da, fuarın genelinden vatandaşlarımız memnun oldular. Salonumuzda yapılan dört konferans da hem bilgilendiriciydi, hem de beklenen talebi karşılar nitelikteydi. Emek veren herkese, tüm kurumlara ve işverenlere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Kemal Akıt’ın konuşmasının ardından, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’a, Gemlik Belediyesi adına Kadir Erol’a, GTSO Başkanı Kemal Akıt’a, Borsa Meclis Başkanı Mustafa Doğan’a plaketleri verildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir