Özgür Aksoy, Fakültede anıldı

Özgür Aksoy, Fakültede anıldı

avukat özgür aksoy

 

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan Uludağ Hukuk Topluluğu, Av. Özgür Aksoy’u unutmadı.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘’Av. Özgür Aksoy’u anma ve Avukata Şiddet’’ konulu panel, Gemlik halkından da ilgi gördü. Av. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy, kardeşleri Önder ve Onur Aksoy, eşi Çiğdem Aksoy ve ailenin yakınlarının da yer aldığı programa, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, baro temsilcileri, Gemlik’te faaliyet gösteren avukatlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, Özgür Aksoy’u arkadaşlarının birkaç kelimeyle Aksoy’u anlattıkları video yayınlandı. Duygu dolan anlar yaşatan video sonrasındaysa, sözü topluluk başkanı Öner Aktuğ aldı. Aktuğ; ‘’Bugüne kadar çok sayıda etkinlik düzenledik. Bugün ise Özgür Aksoy için buradayız. Genç Fikir dergimizin 8’inci sayısını da Özgür Aksoy’a ayırdık’’ dedi.

ALTUN; ‘’ÖZGÜR YARINI HAYAL EDERDİ’’

Ardından söz alan konuşmacı Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, ‘’Hayatımızın üç dilimi vardır, dün, bugün ve yarın. Biz dünü hesap ederken, Özgür her zaman yarını düşünürdü. Sadece hukuka değildi sevdası. Aynı zamanda, Gemlik’e de sevdalıydı. Bizim fikir çatışmamız da Gemlik üzerineydi. Ben Gemlik’ten bir an önce çıkmayı isterken, o Gemlik ile yaşardı.

Hukuk Fakültesini çok önemsiyordu. Bir avuç öğrencinin Gemlik’in gelişiminde fitili ateşleyeceğini düşünüyordu. Gemlik’e kültür merkezi, çocuk kulübü gibi de hayalleri vardı. En son vefatından bir gün önce görüştük. 3 Temmuz da yapılan Cengiz Göral anmasını önemsiyordu. Bununla alakalı aramıştı. İş gereği İstanbul’daydı.

HÂKİMLERLE EŞİTİZ

Özgür Aksoy’dan sonra, avukatlara yönelik benzer olaylar yaşandı. Bir meslektaşımızı daha gözünü kırpmadan bürosunda öldürdüler. Urfa’da bir meslektaşımıza da ateş ettiler. O da kendini koruyunca, karşıdaki şahsı öldürmek zorunda kaldı. Meslektaşımız şimdi tutuklu. Bir arkadaşımızı çok yerinden bıçakla yaraladılar. Zanlı serbest kaldı. Oysa, farlı bir ilde gönül ilişkisi olan hâkim, ilişkide olduğu kadının eşi tarafından bıçaklanınca, zanlı eski eş tutuklandı. Biz, hâkimlerle aynı sıralarda eğitim gördük. Aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu konuda yürüyüş yaptık, geçmişte Gemlik’te de görev yapan Levent Dağdeviren örnek bir karara imza attı ve mazeretli saydı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

ÖZGÜR AKSOY ŞEHİTTİR

Özgür Aksoy’un cenazesinde çok göze yansımasa da, bayrak krizi yaşandı. Şehitlik ile alakalı maaştan bahseden kanun bile var ama şehit nedir? Bunu tanımlayan kanun yok. Özgür sonrasında bizler de öneri verdik. Doktorları da içine alarak, görev başında yaşanabilecek olaylarda vefat edenlerin şehit olarak sayılması için tasarı hazırladık ve meclise sunduk. Eğer Özgür’ün başına bu geliyorsa, 104 bin avukatın da başına gelebilir’’ dedi.

İŞEL; ‘’ÖZGÜR’Ü GEMLİKLİLER UNUTMAYACAK’’

Son olarak sözü, Özgür Aksoy’un yakın arkadaşı Gemlikli Av. İsmail İşel aldı. İşel; ‘’Özgür’ün kendine has nitelikleri vardı. Hukuk dışında da her alanda önemli dostluklar kurabildi. Özgür’ün sakin, sessiz yapısı vardı. Özgür dinlemeyi severdi. Bilgiyi saklamazdı. Sürekli okurdu. Fabrika gibiydi, sürekli üretirdi. Buradan da görüyoruz ki, Özgür’ü Gemlikliler unutmayacak ve yaşatacaktır. En çok Gemlikli çocuklar, Özgür Ağabeylerinin yokluğunu hissedecek ve arayacaklar’’ şeklinde konuştu.

İsmail İşel’in konuşması sonrasında da program sona erdi. Programın ardından katılımcıların büyük bölümü, Av. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy’un elini öperek salondan ayrıldılar.

 

(Son Güncelleme: 23 Kasım 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır 2025 PISA Pilot Uygulamasında ülkemizi temsil edecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir