Gemlik Cemevi'nde Kurban Ve Aşure Günü

Gemlik Cemevi’nde Kurban ve Aşure Günü

Gemlik Hünkâr Hacı Bektaş-i Veli Derneği, Muharrem ayı nedeniyle kurban kesimi ve aşure günü düzenledi.

Muharrem Ayı’nda geleneksel Aşure ve Kurban dağıtım gününde protokolü ve Gemliklileri ağırlayan Hünkâr Hacı Bektaş Veli Derneği yönetim kurulu üyeleri, 680 yılında yaşanan Kerbela olaylarının yas-ı ve matemini yeniden yaşadılar

Gemlik Cem evinde yapılan etkinlikte CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal,  Gemlik, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Ak Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gemlik Hünkâr Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Kazım Bulut konuşmasında; Muharrem ayı denilince, Aleviler için yas ve matem ayı akla gelir. Bugüne kadar inancından, felsefesinden, itikatından, sevgisinden ve bağlılığından en ufak bir yanlışlık, iki yüzlülük ve ihanetlik yapmayan Aleviler. Hz. Muhammed’e ve Ehlİ Beyti’ne canı gönülden aşk-ı muhabbet ile bağlıdırlar. Onların sevgisiyle ile sevinmişler, kederleri ile kederlenmişlerdir, acılarına ağlamışlar, gördükleri zulmede matem tutmuşlar. Zulüm edenleri ise lanetle anmışlardır.

Anadolu’da Türk varlığını ve Alevi – İslam inancını başlatıp anmışlar Anadolu’da Türk varlığını ve Alevi – İslam inancını başlatıp, yaygınlaştıran Hünkar Hacı Bektaş- i Veli sevgisini, geniş bir hoşgörü anlayışını adaletli olmasını, taasuf da aydınlatıcı kişiliğiyle günümüzde halen örnek düşünür bir alimdir. Bu düşünceler üzerine kurulan Gemlik Gemlik Hünkâr Hacı Bektaş-i Veli derneği, Ehl-i Beyt anmalarını bundan sonra da devam ettirecektir. dedi

Yapılan yemek duasının ardından kavurma, pilav, ayran ve aşureden oluşan ikram, imece usulüyle dağıtılarak davetlilere ikram edildi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir