Gemlik İŞKUR Müdüründen GTSO'ya Ziyaret

Gemlik İŞKUR Müdüründen GTSO’ya Ziyaret

Gemlik İŞKUR Müdürlüğü görevine bir süre önce başlayan Ünver Ünver ve Meslek Danışmanı Hamdi Ünlü Gemlik Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret ettiler. Ziyarete Oda Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt,  Meclis Başkanı, Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mehmet Yıldırım, Nurettin Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ergin Erenoğlu, Mehmet Anar ve Şefik Yılmaz katıldı.

Ziyaret sırasında Oda Başkanı Kemal Akıt,  “Gemlik İŞ-KUR’la  iş birliğimiz uzun yıllara dayanmaktadır. Ülkemizdeki işsizlik sorununa bir nebze katkı sağlamak, mesleği olamayan gençlerimize meslek edindirmek  için birlikte birçok çalışma yaptık. Bunların başında UMEM Projeleri gelmektedir. Gemlik İŞ-KUR Müdürlüğü, Gemlik Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü, Gemlik Teknik Lisesi ile birlikte ortaklaşa UMEM projeleri yürüttük.

Ayrıca; Türkiye İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında iş arayan kaydı oluşturmak, işe yönlendirmek, açık işleri almak, işsizlik sigortası ve aktif işgücü hizmetleri ile ilgili konularda daha fazla vatandaşa ulaşabilmek için odamızla ortaklaşa stand çalışmaları yaptık.

Bölge odalarımızla birlikte düzenli olarak toplantılar yaptık ve ülkemizin işsizlik sorununa bir nebzede olsa destek olmaya çalıştık. Belirli aralıklarla çıkardığımız EKOGEMLİK dergimizde İŞ-KUR tarafından üyelerimize yönelik hazırlanan bilgilendirme amacı ile yayınladığı makalelere yer verdik.

Son Olarak  bu kapsamda hizmetlerin daha verimli işleyebilmesi adına , odamızda İş-Kur hizmet noktası açtık ve bir çalışanımıza gerekli eğitimleri aldırarak görevlendirdik. Bundan sonra da istihdama katkı sağlamak, mesleki gelişimi desteklemek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından söz alan Gemlik İŞKUR Müdürü Ünver Ünver,  “Öncelikle kurumunuzda bizleri ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim. Gemlik çok güzel bir coğrafya. Güzel olduğu kadar sorunları da var, biliyoruz. Bizler bu sorunları aşmaya ve sizlerle bu noktada her türlü ortak çalışmayı yapmaya hazırız. El birliği ile işsizliğin önüne geçmek, mesleki beceri arttırmak ve devletimizin sosyal imkanlarını halkımıza ve iş dünyamıza anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü bu imkanlarından maalesef ki çoğunluğun haberi yok.  İşlerin sürdürülebilmesi adına Meslek Danışmanımız Hamdi ÜNLÜ’yü odamızla aramızda köprü kurması için görevlendirdim. Umarım bundan sora birlikte çok güzel projelere imza atacağız. ” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir