Kuzey Irak Referandumu Çatışmayı Tetikler

Artık dostumuzu da düşmanımızı da iyi tanıyoruz. Ortadoğu’ya demokrasi getiriyoruz masalıyla petrolü ele geçirmek isteyenlere inanmıyoruz. Bu bölgede yaşayan insanları birbirine düşürmek isteyen başka Amerika ve Almanya olmak üzere, tüm emperyalist ülkeleri, kınıyoruz. En tehlikeli oyunun ise, Kuzey Irak’ta ki referandum olduğunu görüyoruz. Bu iktidar Amerika ve Almanya’ya savaş açtı diyenleri de, uyarıyoruz.

Bu gün. Bu iktidarın, Amerika ve Almanya’ya karşı gösterdiği dik duruş, Türk halkının arzu ettiği ve desteklediği duruştur. Amerika ve onun oyuncağı olan Almanya, Kuzey Suriye sınırında bir “Kandil Devleti” inşa etmek istiyorlar.

PKK’nın Suriye kanadı YPG’ye bin tır’dan fazla silah ve mühimmat verildiğini biliyoruz. Eğer Kuzey Irak’ta 25 Eylül’de yapılması planlanan referandum  gerçekleşirse aynı anda Suriye’nin kuzeyindeki YPG’de de bir “kıpırdanma” beklenebilir. Amerika’nın kurmak istediği “Kandil Terör Devleti” İran içinde, Irak içinde büyük tehlikelidir.

Devletimiz, bu kritik dönemin en gergin günlerini yaşarken, ana muhalefetimizin FETÖ ve HDP’yi cesaretlendirici, ve devam eden mahkemeleri sulandırıcı, yürüyüş ve kurultayları sakıncalı buluyoruz. Bir an önce, Amerika ve Almanya kıskacından kurtulmalarını bekliyoruz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi yontulmuş taşlar.

Harca gerek kalmadan,

Kendilerinden birleşirler.

Cicero

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, katılımcı ve şeffaf belediyecilik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir