Gemlikli mucit Zeytinci ilgi bekliyor

İlçemizin en önemli değerleri arasında ilk başta gelen zeytinle ilgili çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran İsmail Kaptan 20 yıllık emeğin kaybolmamasını isteyerek ilgililerin desteğini bekliyor. 20 Yıl önce çalıştığı Gemlik Gübre’den emekli olup, zeytin üzerinde araştırmalara başlayan Kaptan, acı suyun doğal yollardan atılarak gerçek değerini kaybetmeyen zeytin üretmeyi başardı.

63 Yaşındaki emekli işçi İsmail Kaptan Gemlik Gübre fabrikasında ısıtma ve soğutma ustası olarak 30 yıl görev yapmış. İlim ve bilime olan merakından sürekli araştırma yapan İsmail kaptan, ilk olarak eşinin rahatsızlığı üzerine tuzsuz zeytin ihtiyacını hissederek araştırmalarını yoğunlaştırmış. Halen bugün bile hayata geçirilmemiş olan Zeytin ile ilgili bir eğitim kurumu olmadığından kendi imkanları ile üniversite laboratuarlarında denemelerden sonuçlar almış.  Tabiattaki dengeyi gözlemleyip, zeytinin mart ayında daha da tatlandığını gören Kaptan, ilk denemenin sonucunu aldı. Soğuk rüzgarların zeytin içindeki acı suyu aldığını keşf eden Kaptan, kendi ürettiği tuz ile yapılan zeytinin daha kısa sürede ve doğal değerlerini koruyarak oluştuğunu vurguladı. Hali hazırda tuzlanarak yapılan zeytinlerin içindeki tüm mineral ve vitaminlerin öldüğünü söyleyen Mucit üretici bu üretime sahip çıkılmasını istedi.

Çalışmalarını ilk olarak Adliye Köyü kooperatifinin kurduğu üretim tesisinde ortaya koyan Mucit zeytinci,  üretimin tüm Türkiye’ye yayılmasını belirterek özellikle zeytinle ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekmek istiyor. Normalde 1 yıl kapta tutulan zeytinin bu buluş ile 3 ayda hazır olduğunu belirten İsmail kaptan, yaptığı üretim tekniğiyle  hem ekonomik hem de sağlık yönünden avantajın önemine vurgu yaptı.

Zeytin üretici, satıcı ve tüketicilerin de dikkatini çekmek isteyen Kaptan, hiçbir besin değeri kaybolmamış sağlıklı zeytini bir kişi bir kilo dahi yiyebilir dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir