Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür

Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür

Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) ve Gemlik Belediyesi işbirliği çerçevesinde açılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, Yüzyılın Felaketi Resim Sergisi yoğun ilgi gördü. Ahmet Dural Meydanı Sergi Alanında hizmete giren sergide 17 Ağustos 1999 depremi tüm yönleriyle gösterime sunuldu.

Gemlik  ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra  MAG-DER Bursa Şube Başkanı Yusuf Yumru, Mal Müdürü Osman Şahin, Gemlik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Turan ve Müftü Vekili Vaiz Muharrem Dutar’ın da katıldığı sergiye ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden sergi açılışında konuşan MAG-DER Başkan Yardımcısı Maksude Toplu Coşkun, hafızalardan silinemeyen Marmara Depremini 18. Yıldönümünde de andıklarını belirterek, depremlerin bir yaşam gerçeği olduğunu ve önlemenin mümkün olmadığını vurguladı. Maksude Toplu Coşkun, “Önemli olan deprem öncesinde gerekli tedbirlerin alınarak riskin en aza indirilmesi, sonrasında da arama kurtarma ve ilk yardımın koordineli bir şekilde organize edilebilmesidir” dedi. “Bilinçli toplum olursak depremin zararlarından kurtuluruz. Deprem değil, tedbirsizlik öldürür” diye konuşan Coşkun, “Yaşanılanların unutulmaması ve tekrar yaşanmaması dileği ile yitirdiğimiz insanların acısını yüreğimizde yaşıyor ve bugün bir kez daha saygı ile anıyoruz” dedi.

İlçe Müftü vekili Muharrem Dutar’ın duasıyla birlikte açılışı yapılan serginin üç gün süreyle izlenime açık kalacağı vurgulandı.

(Son Güncelleme: 17 Ağustos 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir