Gemlik'te Yerinde Dönüşüm Başlıyor

Gemlik’te Yerinde Dönüşüm Başlıyor

Gemlik’te Yerinde Dönüşüm Başlıyor

Gemlik Belediyesinde 2019 Yılı Ocak Ay’ı ikinci meclisinde Gemlik Merkezi dönüşüm planlarının onaylanması sonrasında Yerinde Dönüşüm resmen başlamış oldu.

Geçtiğimiz yıl KHK ile yanlış aksettirilen ve genel medyaya yansımasıyla infiale neden olan sorunun çözümü de Gemlik’te mevcut bulunan binaların, yerinde dönüşüm yapılması şeklinde 5 kata çıkarılmasıyla bulunmuş oldu.

KHK Döneminde Dile Getirilmişti

KHK döneminde yapılan toplantılarda Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP adına söz alan Mehmet Uğur Sertaslan ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz da KHK ve taşınma söylentisinde ”Yerinde Dönüşüm” söylemine dikkat çekmişlerdi.

Yaşar İslam’ın da süreçte yerinde dönüşümü vurgulaması dikkat çekerken, Gemlik’te mevcut planların 3 kat olmasından dolayı dönüşümde kat kaybı yaşanıyordu. Yaşanan kayıp sonrasında 3 kattan fazla olan binaların dönüşümünde önemli engel yaşanıyor ve dönüşümün önü tıkanıyordu.

MHP Örnek Proje Sundu

Dönem öncesinde MHP Meclis Üyesi Kenan Çakır da Gemlik Belediye Meclisinde, yerinde dönüşüm adına Gemlik Balıkpazarı mevkiinde dönüşüm planı hazırlayarak sunumuna eklemişti. Planlamanın, Gemlik merkezinde de kullanılabileceği dile getirildi. MHP’nin yerel seçimden bugüne kadar yerinde dönüşümü savunması da dikkat çekerken, Belediyeyi almaları durumunda da kat artışı sağlayacaklarını dile getirmişlerdi.

Işık Ve İlçe Teşkilatı Da ‘Kat Artışı’ Dedi

Gemlik Merkezi Planlarının, Kuzey İmar Planları ile yürümesini isteyen Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı konunun ayrı değerlendirilmesi sonrasında da, kat artışı ile alakalı çalışmalar yaptı. Gemlik Belediyesi ile koordineli giden çalışmada, Gemlik’in merkezinin dönüşümü adına kat artışının zorunlu olduğuna karar verilirken, plan değişikliği yerine dönüşüm adı ile sürece girmenin, yapılaşmayı ve yenilenmeyi hızlandıracağı üzerinde duruldu. Olası yoğunluk artışı ve benzeri sorunları da doğrudan aşacak çalışma sonrasında, Gemlik merkezinde mevcut binaların kaç kat olursa olsun, dönüşüm yapılınca 5 kata çıkacağına karar verildi. Karar da, Gemlik Belediye Meclisinde geçti. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde kararın onaylanmasının ardından ise doğrudan devreye girmiş olacak.

Boş Arsalar Ne Olacak

Gemlik Merkezinde bulunan ve fazla olmayan arsalar ile alakalı da plan değişikliğinin yapılabileceği düşünülüyor. Bina bulunmadığından dönüşümü kapsamayan arsalar ile alakalı önümüzdeki dönemde Gemlik Belediye Meclisinde çalışmaların başlaması düşünülürken, her iki çalışmanın da Gemlik’te önemli hasar gören inşaat sektörünü canlandırabileceği düşünülüyor.

Özcanbaz’dan Teşekkür

Öte yandan 2014 seçimlerinin ardından konuyu sürekli gündemlerinde tuttuklarını ifade eden MHP İlçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’da çalışmalarına ve önergelerine destek olan Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Ak Parti ve CHP’li meclis üyelerine teşekkür ediyorum dedi.

 

(Son Güncelleme: 8 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir