Milli Eğitime Zimmet Şoku

Bilindiği gibi 2014 yılında; sadece sendikal tercihinden dolayı; toplumda bilinen adıyla Çıraklık okulu, gerçek adıyla Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü görevinden alınmış yerine N.D müdür olarak atanmıştı

Milli Eğitimin ve Eğitim Bir Senin desteği ile müdür olarak atanan N.D; kısa zamanda bir çok gayri meşru işe karışmış ve kurumu zarar uğrattığı iddiaları  ile geçtiğimiz aylarda müdürlükten el çektirilerek açığa alınmış ardından da kendi isteği ile emekli olmuştu.

N.D hakkında yürütülen soruşturma da ortaya çıkan detaylar ise çok ses getireceğe benziyor.

Öyle ki; iddialara göre N.D. ; kâğıt üzerinde birçok kurs açarak kendisine ve başkalarına maddi çıkar elde etmiş. Gerçekte yapılmayıp sadece kâğıt üzerinde evrak düzenleyerek açılmış gibi gösterilen bu kurslarda; öğretici, kurs müdürü, kurstan sorumlu milli eğitim müdürü ya da şube müdürü ve hizmetlilere yasal olmayan ödemeler yapıldığı tespit edilmiş.

N.D.’ nin sadece kendisine yaklaşık 300 bin TL yi aşan haksız kazanç elde ettiği ve bu rakamın milli eğitim müfettişeri tarafından yapılan  idari soruşturmada kendisine zimmet olarak çıkarıldığı gelen bilgiler arasında. Bu soruşturmada ilk zimmet evrakı okuldaki bir görevliye gitmiş durumda. Söz konusu memura haksız olarak aldığı öne sürülen paranın faizi ile birlikte okulun hesabına yatırması isteniyor.  Öte yandan; bu kurslarda görev yapmış gibi gösterilen; kurumun diğer müdür yardımcılarına, bazı çalışanlarına ve milli eğitim yöneticilerine de yüksek miktarlarda zimmet çıkarıldığı iddia ediliyor.

Bu durumda; haksız kazanç elde ettiği iddiası ile görevden alınan N.D nin bu işleri yalnız başına yapmadığı, yandaşı ve amiri konumunda başkaca suç ortaklarının da bilgisi olduğu ortaya çıkmış durumda.

N.D. ve amiri konumundaki suç ortakları hakkında adli olarak ta dava açılıp açılmayacağı ilerleyen günlerde netleşecek

Şimdi kamuoyu adına soruyor ve bekliyoruz.  Mevzuata göre; Milli Eğitim Bakanlığının yaklaşık 10 senedir yürüttüğü e okul ve mebbis çalışmaları kapsamında; bir mesleki eğitim merkezinin kurs açabilmesi için mutlaka ilçe milli eğitim den onay alması gerekiyor. Bu onay ile birlikte; kurstan sorumlu şube müdürü ve milli eğitim müdürü de açılacak kurstan ek ders ücreti alıyor. Eğer kurs sonunda sınav yapılıyorsa bu ücretlere sınav komisyon üyeliği ücretleri de ekleniyor.  Yani N.D.; açtığı 300 civarındaki fason kurstan kendisine fazladan hak etmediği ek dersleri alırken aslında amiri konumundaki başkalarına da çeşitli yasal adlar ile ücret ödeyerek onların bilgisi ve isteği dahilinde suçuna ortak etmiş görünüyor.

Gerek ilçe milli eğitim de gerekse bazı okullarda devam eden FETÖ soruşturmaları nedeni ile sıkıntılı günler geçiren İlçe Milli Eğitimin bu süreçte de suçu başkalarına yıkıp yıkamayacağını merakla bekliyoruz.

Not: Vereceğiniz cevapları noterden gönderip milletin parasını heba etmeyin, doğru ve mantıklı bir açıklamayı elden de gönderseniz zaten cevap hakkınıza saygı duyarak gazetemize sayfalarında yayınlarız.

(Son Güncelleme: 3 Ağustos 2017)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir