Armutlu’da 1 milyar 200 milyonluk  vurgun, 9 Kişi Tutuklandı
Armutlu’da 1 milyar 200 milyonluk  vurgun, 9 Kişi Tutuklandı

Armutlu’da 1 milyar 200 milyonluk  vurgun, 9 Kişi Tutuklandı

Armutlu’da 1 milyar 200 milyonluk  vurgun, 9 Kişi Tutuklandı

Gemlik Cumhuriyet  Başsavcılığı Koordinesinde, Yalova İl Jandarma Komutanlığınca,  Armutlu ilçesinde H.B. adlı şüpheli tarafından devre mülk termal otel adı altında aynı yerin yabancı uyruklu yatırımcıların da bulunduğu çok sayıda kişiye yüksek fiyatlarla satılması suretiyle dolandırıcılık yapıldığı bilgisi elde edilmesinin ardından operasyon başlatıldı.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Yalova İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünce, 09 Aralık 2025 tarihinde Armutlu ilçesi, İstanbul ve Kars illerinde tespit edilen altı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda dokuz şüpheli yakalandı.

Yapılan araştırmalar neticesinde; Şüphelilerin aynı yeri devre mülk adı altında binlerce kişiye sattığı

Satış yapılan kişilerin içerisinde çok sayıda yabancı uyruklu yatırımcının bulunduğu,

Emekli ve yaşlı müşterilerinin telefon bankacılığına girerek kredi çekip şirket hesabına aktardıkları,

Mağdurların kullanmadıkları devre mülkler için aidat ödemeye zorlandığı,

Aidat ödemeyi kabul etmeyenler hakkında icra takibi başlatıldığı,

Paravan şirketler kurarak mağdurların hak arma girişimlerinin önüne geçtikleri tespit edildi.

Şüphelilerin yapmış oldukları nitelikli dolandırıcılık yoluyla 1 milyar 200 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri anlaşıldı.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda; (8,2) gram esrar,  (1) adet hassas terazi, (2 ) adet esrar öğütme aparatı, (1) adet dizüstü bilgisayar, (9) adet cep telefonu, (9) adet SİM kartı ve çok sayıda sahte devre mülk sözleşmesi ele geçirildi.

Yakalanarak gözaltına alınan H.B., Y.B., A.O., H.S., Ş.K., M.A., G.N., T.T. ve B.Y. adlı şüpheliler yasal işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Yalova Valiliği koordinesinde Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile kamu düzenini korumak maksadıyla, aralıksız olarak sürdürülen çalışmalara kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

BURSA SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

BURSA SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında toplumsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir