Akın Duman, “Poliçe mağduru vatandaşların sigorta acenteleri ile karşı karşıya geldiğini söyledi”
Gemlikli Sigortacı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta sektörü meclis üyesi Akın Duman, Poliçe mağduru vatandaşların sigorta acenteleri ile karşı karşıya geldiğini söyledi.
Akın Duman, TOBB – SAİK Başkanı Levent Korkut’un sigorta faaliyetleri durdurulan AcnTurk Sigorta ile Arex Sigorta’dan poliçe sahiplerinin hasar dosyası açtıramadığı ve asistans hizmetleri alamadığını açıkladığını belirtti. Duman, Korkut’un açıklamalarında yer alan, poliçe sahiplerinin İptali halinde poliçe ücret iadesinin alınamadığını, vatandaşın karşısında tek muhatap olarak bulduğu acente ile karşı karşıya geldiğini” açıkladığını ifade ederek, söyledi.
Akın Duman, “TOBB – SAİK Başkanı Levent Korkut’un açıklamaları sektörümüz için son derece değerli açıklamalardır. Korkut açıklamalarında ilgili firmaların poliçelendirdiği vatandaşlarımıza acenteler yaşanan durumu izah etmekte zorlanıyor diyerek bizlerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmiştir” dedi.
Yaşanan durumlarda, “Müşteri, hasarı olan acentesinden hasarını istiyor. Şirket dosya açsa da servisler arabayı kabul etmiyor. Sağlık sigortası yapılmış, hastane müşteri kabul etmiyor. Veya diyor ki, kusura bakma sigorta şirketi senin sigorta şirketin, sen öde git ondan tahsil et. Bunun yanı sıra, servisler araç tamir etmişler. Paralarını şirketten alamayınca araç sahiplerine rücu ediyorlar, dava açıyorlar, iptal çekiyorlar. Yani, bedelini şirketten alamadıkları hasar için icra takipleri başlayacak. Şimdi bir vatandaşın arabası yolda kalmış, kaza veya arıza yapmış. Çekici geldiği zaman diyor ki, bu sigorta şirketinin aracını çekmem, kusura bakmayın. Yine aynı şekilde vatandaş cam yaptırmış, sigorta şirketine bununla ilgili evrakları göndermiş, onay bekliyor, gelmiyor. Doğal olarak camcı parasını sigortalıdan alıyor. Bana ödediğin parayı, git sigorta şirketinden al diyor. Bunu yaşayan vatandaşlar da ‘bu ne rezillik’ diyerek direkt acenteye geliyor. Kardeşim benim sigortam vardı. Sen bana kasko poliçesi sattın, şimdi bu nedir diyor? Acentede bunun cevabı yok.”
TOBB Sektör meclis üyesi Akın Duman “Bu işten para kaybeden, güven kaybeden acentedir. Müşteri muhatap olarak karşısında bizi görüyor. Sonuçta, ortada devletin vermiş olduğu ruhsat var. O ruhsattan dolayı acente gidip buradan acentelik alıyor. Aldığı acentelikle ilgili olarak faaliyete başlıyor, poliçesini satıyor. Sonrasında bir bakıyor, şirket batmış, birileri malı almış gitmiş. Ama bu arada da hasarlar ve iptal etsen poliçe iade ücretleri ödenmiyor” dedi.
Akın Duman, “sddk’nın aldığı kararı ve olumlu gelişmeleri Gemlik halkıyla paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

Gemlik Gündem Gazetesi Gemlik Yerel Haber Sitesi, Gemlikte Günlük ve Son Dakika Gemlik Haberleri

