KOSGEB Genel Başkanı GTSO Meclisine Katıldı
KOSGEB Genel Başkanı GTSO Meclisine Katıldı

KOSGEB Genel Başkanı GTSO Meclisine Katıldı

KOSGEB Genel Başkanı GTSO Meclisine Katıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası Nisan ayı meclis toplantısı oda salonunda yapılırken, toplantıya KOSGEB genel başkanı Hasan Basri Kurt’ta katılarak bilgiler verdi.
Oda meclis salonunda Meclis başkanı Mehmet Anar başkanlığında yapılan toplantıda Mart ayı gelir gider bütçesi onaylanırken, Yönetim kurulu başkanı Hasan Hamaloğlu son süreçte odanın yaptığı faaliyetleri anlatarak, odayı bir üst lige çıkartmak için meclisinde desteği ile yönetim olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Meclis toplantısına katılan bir süre önce Oda yönetiminin Ankara’da ziyaret ettiği KOSGEB genel başkanı Hasan Basri Kurt, iadei ziyarette bulunarak, meclis üyesi iş insanlarının sorularını cevapladı.
KOSGEB Genel başkanı Hasan Basri Kurt, “Gemlik’in yerli ve milli otomobil Togg ile başlayan yükselme trendinin devam ettiğini, hafta başında temeli atılan SİRO Batarya fabrikasının da devreye alınması ile birlikte daha önem kazanacağını” vurguladı.
Kurt, Dünya ekonomisinin 2008 yılından itibaren global bazda bir sıkıntıya uğradığına dikkati çekerek, “insanlar büyüme istiyor. Ülke olarak hızla büyüyen bir ülkeyiz. Küçük bir ülke değiliz. Daha önceleri 150-200 metrekarelik alanlarda üretim yapan iş insanlarımıza bu yerler yetmiyor. Binlerce metrekarelik alanlar istiyorlar. Sanayi sitesi ve arsa problemleri var. Biz KOSGEB olarak kısa dönemde ülke genelinde bin metrekarelik birimlerden oluşan 10 milyon metrakarelik bir üretim alanını üretimde kullanılmak üzere oluşturacağız. Devletimiz üretime yönelik ciddi teşvikleri var. Buna ilave olarak dijital dönüşümde de destek projelerimiz sürüyor” dedi.
Oda meclis üyelerinin sorduğu çeşitli soruları da cevaplandıran Kurt, gerek genel başkanlık ve gerekse illerde bulunan müdürlükler aracılığıyla ihtiyaç duyulan tüm konularda profesyonel ekiplerle yardımcı olunduğuna işaret etti.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir