ÜLKÜ OCAKLARINDAN DEPREM UYARISI
ÜLKÜ OCAKLARINDAN DEPREM UYARISI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN DEPREM UYARISI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN DEPREM UYARISI

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiştir. Söz konusu depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerimizde ağır yıkımlara neden olmuştur. Yakın çevredeki bazı illerde de küçük çaplı hasarlara sebebiyet vermiştir. Cumhuriyet tarihinin 1939’daki Erzincan depreminden sonraki en büyük iki afeti aynı gün ardı ardına yaşanmıştır. Asrın felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz bini aşkın vatandaşımız yaralanmış, maddi ve manevi zarara uğramıştır.
Belirtilen Bölgelerdeki Depremlere istinaden ülkü ocakları gençleri Gemlik’te bulunan işyerlerimize ,Bina girişlerimize,Toplu taşıma yerlerine uyarı afişleri asmıstır.
Deprem anında ve depremden sonra yapılması gerekenlerle alakalı hazırlanan afişleri, çeşitli bina ve iş yerlerine asan Gemlik Ülkü Ocakları yönetimi Ve gençleri Gemlik’in de deprem riski olan bölgeler içinde yer aldığına dikkat çekmişir.
Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar ise, Kuzey Anadolu Fay Hattında bulunan Gemlik’te, deprem ile alakalı bilinçlendirici çalışmaların artması gerektiğini ve deprem ile alakalı acil eylem planına acilen geçilmesini vurguladı.
İsmail Baydar sözlerine son verirken “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm Milletimize’de baş sağlığı diliyoruz.”dedi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir