Gemlik'te Üre Fabrikası için dev reaktör yerine kondu
Gemlik'te Üre Fabrikası için dev reaktör yerine kondu

Gemlik’te Üre Fabrikası için dev reaktör yerine kondu

Gemlik’te Üre Fabrikası için dev reaktör yerine kondu

Gemlik’te üretime girmesi ile birlikte yıllık 600 bin tonluk ithalatın da önüne geçecek ve 150 kişi de istihdama kazandıracak olan üre fabrikasının kurulumu son hızla devam ediyor.
Son olarak 355 tonluk pool reaktörü, Gemlik Gübre Yeni Üre Fabrikası şantiyesinde Tecnimont ve GEMONT S.R.L. öncülüğünde başarıyla kuruldu. Gemport Liman sahasına gemi ile getirilen ve buradan tahliyesi yapılan dev Stamicarbon’un pool reaktörünün ultra düşük enerjili tasarımı sayesinde tesis, geleneksel teknolojiye kıyasla %40 daha az buhar tüketimi ve %16 daha az soğutma suyu tüketimi ile 1640 MTPD üre ve 500 MTPD UAN üretecek.
Sosyal medya paylaşımında ise Gemlik Gübre olarak bu son teknolojiyi çalışır durumda görmek için sabırsızlanıyor ve bu önemli dönüm noktasına ulaşılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz!” denildi.
Gemlik’te kurulumu devam eden üre gübresi üretim tesisinin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir