Azotlu Gübre Nedir?
Azotlu Gübre Nedir?

Azotlu Gübre Nedir?

Azotlu Gübre Nedir?

Bitkiler beslenmesi için gereken besin maddelerini topraktan ve gübrelerden sağlar. Her bitkinin ihtiyacı olan besin maddesi farklılık gösterse de azot her bitkinin en çok ihtiyacı olduğu maddedir. Topraktan bunu yeteri kadar sağlayamayan bitkiler azotlu gübre ile bu ihtiyacını karşılar. Azotlu gübreler içerlerinde bulunan azot oranına göre üç farklı gruba ayrılır. Amonyum Sülfat; %21 azot ve %24 kükürt içeriğine sahip, şeker gübre diye de adlandırılan gübre çeşididir. Amonyum nitrat; An%33, %33 azot içeriğine sahip bu gübre patlayıcı özelliğinden dolayı kullanılmamaktadır. Can%33, bünyesinde %26 azot bulunduran gübre kontrollü satışa sunulmaktadır.

Azotlu Gübre Kullanımının Faydaları

Azot bitkilerin doğru ve sağlıklı gelişimi için gerekli besin maddesidir. Ayrıca azotlu gübre, kökten su emilimini arttırır. Bitkinin gelişimini ve büyümesini sağlar. Bitkilerin daha çabuk olgunlaşmasını sağlar. Dane dökümünü azalttığı için verim yükselir.

Bitkinin çeşidi ve toprağın özelliğine göre seçilmesi uygundur. Benzer nitelikte; azotlu gübre, sıcaklık ve çok suyla hızla buharlaşabilir. Bu sebeple bitkinin ihtiyacı olduğu dönem kullanılmalıdır. Sizler de https://www.hortiturkey.com/yazilar/azotlu-gubre-nedir adresinden hizmet alabilirsiniz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir