BORSACIYIM DİYE BEŞ KİŞİYİ, YÜZBİNLERCE LİRA DOLANDIRDI İDDİASI
BORSACIYIM DİYE BEŞ KİŞİYİ, YÜZBİNLERCE LİRA DOLANDIRDI İDDİASI

BORSACIYIM DİYE BEŞ KİŞİYİ, YÜZBİNLERCE LİRA DOLANDIRDI İDDİASI

BORSACIYIM DİYE BEŞ KİŞİYİ, YÜZBİNLERCE LİRA DOLANDIRDI İDDİASI

DAHA ONLARCA MAĞDUR OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

 

Gemlik ve Orhangazi’de yaşanan olaylarda, kendisini borsacı ve Hayırsever İş Adamı olarak tanıtan Osman Ç. Gemlik’te 3 kişiyi, Orhangazi’de de iki kişiyi dolandırdığı şüphesi ile Ufuk Ç. İsimli suç ortağı ile beraber tutuklandı. Zanlıların, daha fazla mağduru olduğu düşünülüyor.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gelen şikâyet sonrasında yapılan araştırma, zanlının benzer suçları farklı bölgelerde işlediğini de ortaya çıkardı. Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan takip sonrasında da, diğer mağdurlara ulaşıldı.

ERZAK YARDIMI YAPARAK DİKKAT ÇEKTİ

Zanlı ilk olarak Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan bir zincir markette, kendisini hayırsever bir iş adamı olarak tanıtıyor. Buradan 2 bin 500 TL civarında, erzak paketi alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtan zanlı, markette dikkat çekiyor. Market çalışanı bir isimle samimi olan zanlı, mağdurun çocuğuna da burs adı altında para veriyor. Ardından mağdur, oturduğu evi almak istediğini Osman Ç.ye iletince, Osman Ç. ‘’Sen bankadan kredi çek, ben paranı borsada katlarım’’ diye cevap veriyor. Kredi çekip Osman Ç.’ye verince, Osman Ç. ‘’şu kadar kazandın’’ diyerek, bir miktar mağdura iade ediyor. Sonrasında ‘’Paran daha çok birikti de, çekmemiz için 20 bin TL daha yatırmamız gerek’’ iddiasında bulunan Osman Ç. Zanlıdan toplamda 85 bin’e yakın para alarak şahsı dolandırıyor. Markette bir çalışanı daha aynı usulle dolandıran Osman Ç.’den haber alamıyorlar.

PARA KAZANDIN, ÇEKMEMİZ İÇİN YATIRMAMIZ LAZIM

Gemlik’te de benzer şeyler yapan Osman Ç. Tanıştığı E.Ö. isimli şahıstan, ilk olarak 100 Bin TL civarında para alıp, 10 bin civarında kazandığını iddia ediyor. Sonrasında yine aynı taktikle, paranın katlandığını, çok kazandıklarını ama çekmesi için bir miktar daha yatırmak gerektiğini iddia ederek farklı seferlerde toplamda 167 Bin TL civarında para alıyor. Sonrasında ise herhangi bir dönüş yapmayıp, sadece borsacısı olduğunu iddia ettiği biriyle görüştürüyor. S.Y. isimli kadın şahıstan 200 Bin TL, aynı yöntemlerle alan zanlı, B.E. isimli bir kadından da, yine para kazandıracağını iddia ederek 37 Bin TL alarak dolandırdığı iddia ediliyor.

GÖRÜŞTÜRDÜĞÜ BORSACI SUÇ ORTAĞI, PARALAR COİN HESAPLARINDA

Mağdurlar para alamadığında, güven kazanmak için borsacısı olduğunu iddia ettiği bir telefon numarasını veren zanlı, burada da suç ortağı olan Ufuk Ç. İle ağına düşürdükleri zanlıları görüştürdüğü öğrenildi. Ufuk Ç.nin de, borsa ile alakalı yalanlar söyleyerek mağdurları oyaladığı, daha fazla kazanç ve zaman kazandığı da, iddialar arasında yer aldı. Ayrıca, şüpheliler ifadelerinde, paraların Coin hesaplarında olduğu dile getirildi.

ÇALIŞTIĞI İŞYERİNDEN, KREDİ ÇEKMEK İÇİN KİMLİK BİLGİLERİNİ GETİRMİŞ

İfadelerde, zanlı Osman Ç. İle işbirliğini ilerleten Ufuk Ç’nin, çalıştığı fabrikada sorumlu listesinden de, 20 civarında kişinin kimlik bilgilerini Osman Ç.’ye vererek adlarına kredi kullanıp kullanamayacaklarını sorduğu beyan edildi. Herhangi bir kredi kullanılıp kullanılmadığı da araştırılıyor.

İKİ ZANLI DA CEZAEVİNDE, ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Zanlılar ile alakalı ‘’Bilişim sistemleri banka ve Kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’’ ve Kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumları çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişki olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’’ ile ‘’Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’’ suçlarından tutuklanan iki zanlı, Bursa Kapalı Cezaevine sevk edildi. ,

İNCELEMELERDE MAĞDURLAR OLMASI İHTİMALİ DOĞDU

Zanlı Osman Ç.’nin, daha önce de hırsızlık, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu öğrenilirken, Zanlıların bilgisayar ve cep telefonlarında yapılan incelemelerde, daha fazla isim listesine ulaşıldı. Bu nedenle de, ülke geneli, Gemlik ve Orhangazi çevresinden başka mağdurların da olabileceği düşünülüyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir