Bursa Yolu Çile Dolu
Bursa Yolu Çile Dolu

Bursa Yolu Çile Dolu

Bursa Yolu Çile Dolu

Gemlik Bursa yolunda bulunan kontrol noktasında yapılan denetimler  Bursa’ya gidişlerin  saatlerce uzamasına sebep olurken, vatandaşlar kontrol noktasının daha az trafik olan Karsak yada Yalova Süpürgelik bölgesine çekilmesini istiyorlar.

Özellikle sabah erken saatlerde Gemlik’ten Bursa’ya işe gidişlerde ve akşam Serbest Bölge ve Fabrikalar bölgesinde işten eve gidenler için büyük sorun oluşturan ve ortalama 2 saatlik bir zaman kaybına neden olan uygulama, kontrol noktasındaki yoğunluk nedeniyle otoyolu kullananlar içinde büyük ekonomik  külfet oluşturuyor.

Konuyla alakalı bilgi veren vatandaşlar,” söz konusu uygulama daha önce Ovaakça mevkiinde idi ve Dürdane tepesine kadar kuyruk oluyordu, şimdi Engürücük mevkiine çekildi, Jandarma rampasına kadar kuyruk oluyor. Denetimler ve kontroller çok yerinde ve isabetli  bir karar, ancak bu şekli ile özellikle mesai saati çıkışlarında  aynı araç ve aynı kişiler denetleniyor. Bir çok ilde bu uygulama noktaları il girişlerinde oluyor. Gemlik bu noktada il girişi değil. Kontrol noktası için İl girişi Yalova süpürgelik mevkiinde. Yada Orhangazi girişinde veya Karsak bölgesi düşünülebilir. Yerli ve milli otomobil fabrikası TOGG’un da bölgeye kattığı hareketlilik de göz önüne alındığında burada ciddi bir trafik yükü var. Kontrol noktasında bu trafik durunca durum içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Bu şekli ile Bursa’ya gidişlerde ortalama 30-35 dakikalık yol, 2 saati buluyor. Sırf bu yoğunluktan kaçmak isteyenler otoyolu kullanmak zorunda kalırken, bu da otoyolu kullananlar için ciddi bir ekonomik kayba sebep oluyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bularak trafiğe daha az katılımın olduğu bir bölgeye kontrol noktasının çekilmesini bekliyoruz” dediler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir