MHP Belediye ve ilçe teşkilatı çalışmalarını değerlendirdi
MHP Belediye ve ilçe teşkilatı çalışmalarını değerlendirdi

MHP Belediye ve ilçe teşkilatı çalışmalarını değerlendirdi

MHP Belediye ve ilçe teşkilatı çalışmalarını değerlendirdi

Gemlik MHP İlçe başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gemlik belediyesinin görevde geçen iki yılı değerlendirilirken, bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisinin çalışmaları kamuyu ile paylaşıldı.

İlçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz yaptığı açıklamada, ” MHP MDK Üyem, Ülkü Ocakları Başkanım, Belediye Meclis Üyelerimiz, eski İlçe Başkanım ve yöneticilerimiz, değerli dava arkadaşlarım sevgili hemşerilerim ve kıymetli basın mensupları. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için MHP İlçe Başkanlığı adına teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Sözlerime başlamadan önce mübarek ramazan ayının arınmamıza vesile olmasını yüce ALLAH(cc)tan niyaz ediyorum.

Bugün burada basın açıklaması yapıyor olmamızın nedeni malumunuz Gemlik’te 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin üzerinden tam iki yıl geçti. Arzu ettik ki, bu iki yılı birlikte değerlendirelim. Hem CHP’li Belediye Başkan ve ekibinin, hem de MHP Grubu olarak bizlerin neler yaptığını kamuoyuna ifade etmeye çalışalım istedik. Bundan sonraki dönemlerde de, Belediye Meclis Toplantıları sonrası, mümkün oldukça sizlerle bir araya gelip değerlendirmeler yapacağız.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, MHP olarak bizler bu iki yıllık dönemde, tüm meclis çalışmalarında milletin bize emanet verdiği oyları ile muhalefet görevi yüklediği, bilinci ve sorumluluğu ile hareket edip, sorumlu ve yapıcı bir muhalefet anlayışı ile hemşerilerimize ve güzel ilçemize hizmet etmeye çalıştık. Bizim anlayışımızda, iktidarın bu şehri iyi yönetme, vizyon katma, daha yaşanabilir bir kent yapma gibi vazifesi ve görevi vardır. Peki nasıl olsa ‘biz değil CHP kazandı, bizim bir işimiz yok’ diyebilir miyiz? Elbette ki hayır. Bizlerin görevi de daha yaşanabilir bir Gemlik için, doğru gördüğümüz işleri destekleme, yanlışın da karşısında olma gibi bir vazifemiz vardır. Yani muhalefet de, millete hizmet için etkili olmalıdır. Çünkü millet, bizlere verdikleri oylar ile bu sorumluluğu yüklemiş ve görevlendirmiştir.

Az önce ifade ettiğim nedenlerden dolayı, yine ifade ettiğim gibi dönem dönem hemşerilerimizin sağlıklı bilgilendirilmesi adına bu toplantıları yapacağız. Siz kıymetli basın mensupları aracılığı ile doğru, dürüst ve güvenilir malumat Gemliklilere ulaşacaktır.

Şimdi gelin, CHP’li Belediye Başkan ve ekibinin iki yılını birlikte değerlendirelim. Üzülerek ifade etmek gerekir ki, bu iki yılda arzulanan ve gereksinim duyulan yönetim ve hizmet, başkan ve ekibi tarafından hiçbir şekilde ortaya konulamamıştır. Sanki kendilerinden önce, Gemlik’te savaş varmış gibi bir söylemle ‘Gemlik barışın ve huzurun kenti olacak’ söylemi ile yönetime gelenler, maalesef ilçemizi huzursuzluğun kenti haline getirmiştir. Üzülerek ifade etmek gerekir ki bu iki yıllık dönemde belediye başkanlık makamı devamlı şiddet, rehin alınma, zehirlenme, pandemi yasaklarına uymama ve magazinsel skandallar ile gündeme geldi.

Artık yeter!

Gemlik gibi, Marmara’nın incisi bir coğrafya zeytini, körfezi, limanları, serbest bölgesi, sanayisi ve Gemlik Belediyesi dışında tüm Türkiye’nin gündemi olan Yerli Otomobil Fabrikası ile anılmalı diye düşünüyoruz. Bu dönem Gemlik’i yönetme sorumluluğunu alanlar, bu zaman kadarki bütün başkan ve yönetimlerden daha fazla çalışmalıydı. Çünkü Gemlik hızla büyüyor. Faaliyete geçtiğinde, sadece TOGG’da 4 bin personel çalışacak. Buna yan sanayi ve lojistik destek de eklendiğinde, sayı çok daha artacak. Peki Gemlik buna hazır mı? Hazır olmak adına ne yapılıyor? Ne yapıldı? Acilen, yeni imar alanları, sosyal donatı alanları oluşturmamız gerekmez mi? Bırakın yeni alanları, açılmış alanlar dahi bekliyor. Doğu imar planları hala tıkalı, Kuzey İmar Planları açıldı, belediyemizin bir an önce yollarını açıp, altyapı hizmetleri götürmesi bekleniyor. Gerçi belediye başkanımıza belediye meclis toplantısında bu konuları aktardığımızda, kendi ifadesi ile bizler gibi düşünmediğini ifade etmiş ‘belediye demek, imar demek değil. Bu kafayı değiştirin. Millet sizi bunun için seçmedi, beni seçti. Millet bunlar ile ilgilenmiyor. Millet sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren belediye başkanı istiyor. O yüzden beni seçti’ demişti.

Şimdi tekrar söylüyorum, kendinden önceki yönetimler, farklı amaçlar adına kreşe çevirdiği binayı, katlı otoparkın altına açtığı halk marketi, üstüne yapmaya çalıştığı kapalı spor salonunu, ya da yaşlı bakım evine çevrilen Kurşunlu’daki yapıyı yapmasaydı, genel başkanını getirip açılış yaptığı bu mekânları, kıl çadırda mı yapmayı planlıyordu.

Aslında başkan göreve geldiği ilk aylarda, Gemlik için bir şey yapmayacağının işaretlerini topluma verdi. AVM binasından asılan belediyenin borçları pankartı, bu algı operasyonunun parçasıydı. Sadece borçların yazılıp, alacaklara değinilmemesi de, bunun kanıtıydı. Sayın başkan, algı ile seçim kazanılır ve kazandınız, lakin algı ile şehir yönetilemez.

Bu kafa ile devam edilirse, serbest bölgedeki durumundan daha beterini yaşayacağız. Nedir bu durum? Serbest bölgeden çıkış yapan servis araçlarının yarısı, Orhangazi, yarısı Bursa’ya gidiyor. Bu da demek oluyor ki, bu insanlar Gemlik’te para kazanıp, Gemlik dışında harcıyorlar, bağlantılı olarak da Gemlik esnafı da yerinde sayıyor, beraberinde beyaz yaka diye tabir edilen üst gelir grubundaki insanların, %80’i yaşayacakları konut sosyal alanlar olmadığı için Gemlik dışında ikamet ediyor. Oysaki bu insanların ilçemizde yaşamasını sağlayabilsek, ilçe ekonomimiz de canlanır. İlçemiz her geçen gün cazibesini yitiriyor.

Peki, hiç iyi bir şey yapılmıyor mu? Hakkını vermek gerekir, bu dönem resmi bayramları daha bir coşkulu kutladı ilçemiz. Konserler de fena değildi. Ama Gemlik’e bunlar yetmez. Gemlik için dertlenmek, dertlendiğin için de, çok çalışmak gerekir. Geçici mutluluklar ve eğlence dışında, Gemlik’in refahını da yükseltmek, bunun için çabalamak gerekir. Unutulmamalıdır ki, halka hizmet, hakka hizmettir.

*

Kıymetli basın mensupları, bugünkü Belediye Meclis toplantısında, Belediye Başkanı ve yönetiminin hazırladığı 2020 yılı faaliyet raporunu oyladık. Öncelikle bu faaliyet raporunun hazırlanmasında ve belediyenin rutin faaliyetlerinin yürütülmesinde emeği geçen daire müdürleri ve belediye personeline teşekkür ederiz.

Esasen faaliyet raporunda başkanın önsüzünde anlatmaya çalıştıklarımızı, başkan kendisi de ifade etmiş. 255 sayfalık faaliyet raporunu incelediğimizde, belediyenin rutin işleri olan sokakların temizlenmesi, sulanması, yıkanması, çiçek ekilmesi, belediyeye ait demirbaşların tamiri, hatta yaşlı konuk evine çanak anten takılması bile faaliyet olarak raporda yer almış. Biz bu faaliyet raporunda, belediye başkanını göremedik. Yani, demek istediğimiz şu; Mehmet Uğur Sertaslan belediye başkanı oldu, ne oldu? Olmasaydı, ne olacaktı? Daire müdürlükleri, faaliyet raporundaki rutin faaliyetleri, başkan olmasaydı da, zaten yapacaklardı.

Peki, bütün bu durumlar karşısında, muhalefet olarak Milliyetçi Hareket Partisi sadece eleştiride mi bulundu veya bulunacak? Elbette ki hayır. MHP, tüm kademeleriyle, Gemlik’e değer katmak adına uğraş veriyor. Belediye Meclis grubumuz, meclis toplantılarında dostlar alışverişte görsün mantığı ile kuru kuruya konuşmuyor. Gemliklilere hizmet için projeler üretiyor, çözüm önerilerini gündeme getiriyor, eksikliğini gördüğümüz konularda da önergeler veriyoruz. Bu dönem, beş belediye meclis üyemizle 54 önergeyi belediye meclisine sunduk. Yapılıp yerine getirilen önergelerimiz için, Gemlik adına teşekkür ediyoruz. Yerine getirilmeyenlerin de takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

Son dönemlerde gündeme gelen, Gempark ve Küçük Sanayi Sitesi projelerimizi de, kendimize saklamayıp, Gemlik Belediye Meclisine sunduk. İkisi de Gemlik adına hem vizyon katacak, hem de istihdam sağlayacak, aynı zamanda da ihtiyaca cevap verecek, yapılabilir projelerdir. Bunların devamı gelecek. Esasen ifade etmekte yarar görüyorum, bütün bu projeler bizlerin değil, idarenin yapması gereken proje ve işlerdir. Ama biz sorumlu muhalefet anlayışıyla, başkan ve ekibini iş yapmaya teşvik etmek amacıyla, bu projeleri gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Son olarak, Sayın Başkana sizler aracılığıyla çağrıda bulunmak isteriz. Unutmayınız belediye başkanlığı da dahil olmak üzere her makam geçicidir. Bugünler gelip geçtikten sonra, güzel ilçemize bıraktığınız eserler kalıcı olacaktır. Güzel anılmak istiyorsanız, size sunulan bu fırsatı, bir yükmüş gibi görmektense, hizmet etme derdinde olunuz. Olunuz ki, hemşerilerimizin yararına olacak her türlü hizmetinizde, biz de size destek olalım. Allah (C.C.) şahittir ki tüm derdimiz, ülkemiz, milletimiz, Gemlik ve hemşerilerimizdir. Çünkü bizler, inanmış Türk Milliyetçileri, bu ülkeyi karşılıksız sevenleriz” dedi.

(Son Güncelleme: 13 Nisan 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir