GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE HIZ KESMİYOR
GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE HIZ KESMİYOR

GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE HIZ KESMİYOR

GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE HIZ KESMİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başarılı çalışmaları ile dikkat çeken kurumlarından “Gemlik Halk Eğitimi Merkezi” pandemi dönemine rağmen , özellikle istihdam odaklı kurslara verdiği ağırlıkla, her zaman ,her yerde, herkese eğitim amacına hizmet ederek çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Gemlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan ULUĞ “ Titizlikle takip edilen Covid-19 tedbirleriyle kurumumuz, TSE ve Milli Eğitim Bakanlığımızın işbirliği ile yürütülen hijyen tedbirlerinin pandemi şartlarına uygun olduğunu belgeleyen “Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazandı. Gemlik Halk Eğitimi Merkezi olarak pandemi tedbirleri alınarak bir çok branşta kurslarımız devam etmektedir. Salgın süresince özellikle istihdama yönelik kurslarımız, “ Kurumsal Firmalarda “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlere Yönelik Mesleki Kurslarımız, Katı-Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşleyiciliği, Buharlı Kazan Ateşleyiciligi, Hijyen Eğitimi, Fotoğraf ve Grafik Tasarım, İşaret Dili, Kırsal Kesime Yönelik Tarım ve Hayvancılık Kurslarımız (Arıcılık, Zeytin Ağacı Budama, Mantar Yetiştiriciliği… vb), MTSK Direksiyon Usta Öğretici Eğitimi kursları, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayarlı Muhasebe , İş Hayatında Sosyal İletişim, Konfeksiyon Makinaları Öğretimi, El Sanatları, Giyim, Mefruşat, Ahşap Boyama, İğne Oyası, Kağıt-Ahşap Rölyef, Filografi, Özel Eğitim Otizm Sınıfı Eğitimi ve 1000 Okul Projesi kapsamında ilçemiz meslek liselerinin velilerine yönelik pandemi süreci eğitimleri” gibi bir çok branşta kesintisiz olarak devam etmektedir. Kurslarımıza müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın; https://gemlikhem.meb.k12.tr/ internet sitemizdeki online başvuru formunu doldurmaları yeterlidir. ” dedi.
Geçtiğimiz yıl Gemlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak hayat boyu öğrenme kapsamında farklı branşlarda 152 kurs açılırken, bu kurslardan toplam 3.704 kursiyer faydalandığını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan ULUĞ, yaşanan pandemi sürecini tüm olumsuzluklara rağmen, eğitimde fırsata çevirme gayreti içinde olduklarını, bunu da değişen koşullara uyum sağlayarak artan kurs sayısı ve kursiyer sayısı ile büyük oranda başardıklarını vurguladı.
Öte yandan “Açık Ortaokul” ve “Açık Lise” iş ve işlemleri de Gemlik Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülmekte olup, pandemi süresince açık öğretim okulları sınavları online (çevrim içi) olarak gerçekleştirilmiş son bir yılda 547 açık lise öğrencimiz mezun olup, diplomaları verilmiştir.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir