Gençlerin Sokak Hayvanları Sevgisi
Gençlerin Sokak Hayvanları Sevgisi

Gençlerin Sokak Hayvanları Sevgisi

Gençler Yağışlı Havada da Sevgi ve Mama Desteğine Devam Ettiler

Gençlerin Sokak Hayvanları Sevgisi

Gemlik Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri Gemlik İlçe Kaymakamlığından alınan izinle  6.hafta sonunda da sokak hayvanlarına mama ve sevgi desteğinde bulundular.

Kısıtlama günlerinde  her hafta sonu sokak hayvanlarına mama ve sevgi desteğine devam eden gönüllü gençler dün yağışlı havaya rağmen gönüllülük çalışmasına devam ettiler.

‘Dışarısı bize yasak onlara değil, Biz evdeyken onlar aç kalmasın’ diyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gemlik Gençlik Merkezine mensup  Gönüllü Gençler dün Cihatlı, Gemlik sahil, Kumla, Kumsaz ve Kurşunlu bölgelerinde ki sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundular.

Gemlik Gençlik Merkezinin 2020 Ekim ayının başıyla birlikte başlatmış olduğu çalışmalar doğrultusunda hem sokak hayvanlarına yönelik toplumda farkındalık meydana getirecek etkinlikler hem de sokak hayvanlarının özellikle kısıtlama günlerinde aç kalmaması için mama desteğinde bulunma çalışması yapılıyor.

Gönüllü gençlerden Ünv.3.sınıf öğrencisi Büşra Karataş böylesi bir projenin içerisinde olmaktan dolayı memnun olduğunu ifade ederek ‘Hayvanları çok seviyordum. Gemlik Gençlik Merkezini projesini duyunca bende dahil olmak istedim ve kabul ettiler ben de son 3 haftadır   bu çalışmanın içerisindeyim. Sokak hayvanlarına sadece mama vermiyoruz onları seviyor, başlarını okşuyor ve kucaklıyoruz.  Birçok hayvan mamadan çok adeta sevgi istiyor Biz bunu gözlemledik. Bir sokak hayvanını severken diğeri de yanımıza gelip adeta kendini sevdirmek istiyor’ diye konuştu.

Gönüllü gençlerden Suriye kökenli Razan Aıroud da kendisinin köpeklerden korkmasına rağmen çalışmanın içinde yer aldığını ifade ederek ‘Ben de bu proje sayesinde artık köpeklerden korkmuyor hatta bugün ilk defa hayatımda küçük bir köpek yavrusunu kucağıma aldım’ dedi

Gönüllü Gençlerden Kaan Alsancak’da en 3,5 aydır projenin izcinde yer aldığını ifade ederek ‘Projenin başından geldiğimiz noktaya sokak hayvanlarına bakışımız değişti. Şimdi mahallemde bende bir kulübe yaptım ve çevremdeki kedi ve köpekleri besliyorum’ diye konuştu

GSB Gemlik Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinin son mama desteği programına   Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren ve üyelerden Seda Kara ile Sema Yurtsevere katıldı.

Gençlerin faaliyetlerinden Bursa’dan haberdar olup son hafta gençlere araç desteğinde bulunan Pınar Ünal’da ‘Sokak hayvanları bizim canlarımız. Onlar için çaba harcayan bu gençleri ve gençlerimize böylesi bir imkân sunan Gemlik Gençlik Merkezini tebrik ediyorum’ diye konuştu.

Gemlik Gençlik Merkezi Müdürü Şuayb Serdaroğlu ve Gençlik merkezi çalışanı Mihriban Çetinle birlikte proje içerisinde Ayşenur Coşkuner Kaan Alsancak,  Hilmi Can Helvacı Talha Şahinoğlu, Taha Ünlü,  Buğra Kaflı Ahmet Çadırcı, Büşra Karataş,  Petek Karizova,  Zuhra Erkul Doanay Karızova, Tuğçe Yüksel ,Belinay Yurtlu, Fatma nur Akyol ,Ayçan Bilgi, Merve Çelik, Dilanur Yaşar,  Sedef Sivlin, Dilara Koyunoğlu, Eda Çelikel ,Nizam Yıldız, Osman Kanbur Merve Çelik gibi lise ve üniversite öğrencilerin yanısıra Damla Özdemir Berat Özdin , Vedat Yuca , Ayşenur Usta , Şule Aydın, İsmail Aydın, Birol Kartı, Alper Uluca, Önder Yakut, Kübra Nur Eker gibi gönüllü ve öğretmenler de yer alıyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir