TOPLU KONUT PROJESİ, TOKİ’YE DEVREDİLİYOR
TOPLU KONUT PROJESİ, TOKİ’YE DEVREDİLİYOR

TOPLU KONUT PROJESİ, TOKİ’YE DEVREDİLİYOR

TOPLU KONUT PROJESİ, TOKİ’YE DEVREDİLİYOR

Gemlik Belediye Meclisinde, Cihatlı Mahallesinde bulunan sosyal konut projesi ile alakalı protokol yapılması olağanüstü meclis birleşiminde görüşüldü. Öncesinde MHP Grubunun ilk değerlendirmeye itirazı sonrasında, tekrar yapılan değerlendirmede %200 civarında fark çıktı. Son olarak yapılan değerlendirmede ise yeni bir okul binası da kazandırılmış oldu.
Konu ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Arzu Karataş;’’ TOKİ’nin 100 bin konut projesi vardı, 500 konutun da Gemlik’te yapılacağı bildirildi. Bizim de Cihatlı Bölgesinde karar kılındı. Planı bizim yapmamız gerekti. Çeşitli görüşmeler yapıldı ve protokol hazırlandı. Yaptığımız incelemede, fiili durum ve toplu konut idaresi ile yapılacak protokol ile alakalı imar planı değişikliği, oy çokluğu ile kabul görmüştür’’ dedi.
FİYATLAR DEĞERLENDİRMEDE %200 FARKLI ÇIKTI
CHP Meclis Üyesi Mert Dimili ise; ‘’2-3 ayrı rapor hukuk komisyonunda görüşüldü. Toki’nin yaptığı değerlendirme söz konusuydu. Belediye de bir değerlendirme yaptı. Yapılacak imalatın, kendi personelimiz tarafından değerlendirme yapıldı. %200 farklı rakamlar olan rapor gelmişti. Üçüncü bir rapor için hizmet alımı yapıldı. Birbirine yakın iki raporun aritmetik ortalaması alındı. Buna uygun da yönetmelik vardı. Belediye lehine kazanımlar da elde edildi. Kaba inşaatı bitmiş küçük okul yerine, 12 derslikli okul inşa edilecek. Toplu konutlarla alakalı bir an önce başlaması gerekiyordu. Protokolün imzalanması ile alakalı Belediye Başkanımıza yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi’’ dedi.
BARUTÇUOĞLU; BİZİM DÖNEMİMİZ DEVAM ETSE, KONUTLAR YAPILACAKTI
Barutçuoğlu; ‘’Belediyemizin kazanımlar elde ettiğini söylendi. Katkı veren herkesin anılması gerekir. Bunun öncesi de vardır. 250 hektarlık rezerv alanlarının Gemlik’e kazandırılması, Cihatlı bölgesini de Bila bedel belediyemize kazandıran, Refik Yılmaz’ın da anılması gerekir. Belediyeye kazandıran kendisidir. Türkiye’de bunu yapan nadir belediyelerdendir. Niyetler iyiydi, gidişat iyiydi. Taahhütlü borçlar da AVM’ye asılmıştı, onlar da buradan çıktı. Bizim dönemimiz devam etse, konutları devam ettirilecekti’’ dedi.
DURDU; GÜZEL BAŞLADI, SONRASI BECERİKSİZLİKLE GELDİ
Osman Durdu; Konunun evveliyatına gidince, yüksek risk taşıyan Gemlik için rezerv alan olarak kazanmıştı. Ancak sonrası, beceriksizlik ve basiretsizlikle devam etti. İlk düğme yanlış iliklendi Sonrası da, yanlış geldi. Keşke ilk başta Toki girmiş olsaydı. Dönüşüm için rezerv alan olsa daha iyi olacaktı.
MHP’NİN ÖNERGESİ SONRASINDA GEMLİK BİR OKUL DAHA KAZANDI
Şimdiki yönetim de verip kurtulmak istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi bunu doğru bulmuyor. Keşke Gemport hiseleri böyle çar çur edilmeseydi. Biz de bunu isterdik. Bizim önerimiz, 30 dönüm imarlı arsa Gemlik Belediyesinde kalsaydı. Gemlik’e zaten 500 dönüm konut yapacaktı. Orada vatandaşımız belediyeye güvendi ve şu an muammada kaldı. Orada çözüm bekleyen vatandaşların hatırına biz bu karara ‘hayır’ demeyecek, çekimser kalacağız. Bu talep vatandaştan gelse, bu şekilde geçer miydi? Vicdanınıza soruyorum. Değer tespiti önergemizi değerlendirdiniz. Arsanın 10 milyon TL’den fazla olduğunu görmüş olduk. Gemlik bir okul daha kazandı’’ şeklinde konuştu.
GÜR, SATILAN YER PEK ÇOK SORUNU ÇÖZEBİLİRDİ
CHP Meclis Üyesi Galip Gür, ‘’taahhüt çok farklı bir olay. Sözleşmenin şartları yerine gelmezse, ödenir. Oradaki tüm ihaleye giren borçlar, ödenecek olan paralardır. Bölgede altı etap vardı. Bin beş yüz konut yapılacaktı. Zaten ilk kendisi vazgeçti altıncı etaptan. Diğer bölgeler de yarım kalan yerlerdi. Çözüm noktası da bu şekilde oluştu. 33 milyon dolardı Gemport hissemiz, bugün inanılmaz bir rakam çıkıyor. Baştan aşağıya yanlış bir proje, bir şekilde aşıldı. Gemlik’in parası, sorun olan pek çok yerde kullanılabilirdi. Bedava satılan yer, Gemlik’te pek çok sorunu çözebilirdi’’ dedi.
ÖKSÜZ, PLAN YÖNETMELİK VE KANUNA AYKIRI
Mehmet Öksüz; Yapılan plan değişikliği, plan yapım yönetmeliğine ve imar kanununa aykırı. Yarın burada yapılaşma başlayınca, donatıyı düşürüyoruz. O süreçte mahkemeye taşınırsa, geri dönüşü olmayan yola girmiş olacağız. İmalat başladıktan sonra mahkemeye taşınırsa, o binalar ruhsatlandırılamaz’’ şeklinde konuştu.
SERTASLAN, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ‘’Teşekkür etmekten imtina etmeyelim. Bu şehir ve bu memlekette yaşayan insanların iyiliği adına tavır ortaya koymasak, eleştiri konuları ortaya çıkarabilirdik. İlçe Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bursa milletvekilimiz Zafer Işık bu konu ile yakından ilgilendi, ona da teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkes, aynı doğrultuda niyet ortaya koymasa, bu iş olmazdı. Katılıyorum Osman Durdu’ya. Eğer bu arazi rezerv alan olarak kullanılsaydı, bin kere teşekkür ederdik, o dönemki belediye başkanına. O toplu konut yaptı burada. O dönem, bunun olmayacağını söylemiştim. Bu anlamda kurulmuş TOKİ’nin olduğunu söylemiştik. 500 tane biz yaptık, bütün servetimiz gitti. 500 tane TOKİ yapacak, bize zararı olmayacak. Gemlik’te teknik altyapı anlamında daha uygun bir yer yok. Her şey hazır olacak orada. İlk ve ortaokulu, sağlık alanı, ibadethanesi, meydanı ve çevre düzenlemesi bitmiş olacak’’ dedi. Rapor, MHP’nin çekimser oyuyla, oy çokluğu ile kabul edildi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir