Kapanan Hastane Kantinlerine Gemlik'te Eklendi
Kapanan Hastane Kantinlerine Gemlik'te Eklendi

Kapanan Hastane Kantinlerine Gemlik’te Eklendi

Kapanan Hastane Kantinlerine Gemlik’te Eklendi

Bursa il sağlık müdürlüğünün yanlış fiyat ve evrak işlerinde gecikmelerden dolayı İnegöl ve Orhangazi’nin ardından Gemlik Devlet Hastanesi kantini de kapandı.

Özellikle Korona Virüs salgını nedeniyle hasta ve hasta yakınlarının daha da ihtiyaç duyduğu kantinlerin kapanması, Sağlık il müdürlüğünün bürokratik beceriksizliğinden kaynaklandığı ve her yı yaşanan sözleşme veya kiralama sürecinde hızlı hareket etmemesinin sebep olduğu ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, hali hazırda yüksek kira talebinden dolayı Orhangazi Devlet Hastanesinin 1 yıldır kapalı olduğu, sözleşme veya kiralama süreci gelmesine rağmen her yıl yaşanan geç kalma yada hızlı hareket edememeden dolayı 4 aydır İnegöl Devlet Hastanesi kantinin kapalı olduğu ifade edilirken,  Gemlik Devlet Hastanesi kantini de benzer sebeplerden dolayı, il sağlık müdürlüğü süreci tamamlayamadığı için kapandı.

Hastaneye tedavi için giden veya pandemi sürecinde kısıtlı da olsa yakınını görmeye giden vatandaşlar kantinlerin kapalı olması, Koronavirüs salgını sürecinde insanların mağdur oldukları birde hizmet alamamanın eklenmesine tepki göstererek, ilgileri göreve davet ettiler.

Bazı kantin işletmecileri, “9 aylık pandemi sürecinde kantin çalışanları ve işletmecileri Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları ile aynı kaderi yaşamalarına rağmen  Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mağdur edildiler.Hastanelerde ameliyat yapılmıyor normal poliklinik hizmetleri verilmiyor sadece covit hastalarına bakılıyor bu itibarla hasta sayıları düştü poliklinik sayıları düştü Dolayısıyla işler düştü Tamam belli bir indirim yapıldı.  Ama bu kurtarmadı  En azından 9 aylık sürenin Makul bir kira bedeli karşılığında telafisi olması lazım” şeklinde konuştular.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir