Gemlikli Nakliyecilerden Tekelleşme Tepkisi
Gemlikli Nakliyecilerden Tekelleşme Tepkisi

Gemlikli Nakliyecilerden Tekelleşme Tepkisi

Gemlikli Nakliyecilerden Tekelleşme Tepkisi

Gemlik Nakliyeciler Derneği üyeleri yaptıkları toplantı ve basın açıklaması ile son zamanlarda bölgeye dışarından gelen bazı firma veya firmaların çeşitli fiyat politikalarıyla Gemlik nakliyecisini bitirme veya taşeronlaştırma politikası güttüğünü öne sürdüler.

Gemlik Nakliyeciler derneği merkezinde yapılan, Dernek başkanı Ercüment Talay’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve  Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir,  CHP ilçe başkanı Cemil Acar, MHP ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, İyi Parti ilçe başkanı Ertuğrul Yavuz ile çok sayıda sektör temsilcinin yer aldığı açıklamayı 145 Nolu Taşıyıcılar kooperatifi başkan ı İsmail  Kardoruk yaptı.

Kardoruk açıklamasında, “sektörümüzün ve Bölge nakliyeci esnafımızın uzun zamandır yaşadığı sorunlarla ilgili bilgilendirme aynı zamanda sektördeki piyasa kurallarını belirleyici ve bizleri sıkıntıya sokan küresel ve finansal güç anlamında mücadele edemediğimiz bazı paydaşlarımızı uyarma ve bilgilendirmek istiyoruz. Bölge nakliyecileri olarak bu sıkıntılarımıza sebep olan ilgililerle her türlü süreci denedik. En alt düzeyden en üst düzeye kadar bizlere bu sıkıntıları yaşatan ilgililerle görüşmeler yaptık. Bu sürece Bursa Milletvekilimiz  Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanımız  Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız  Paşa Ağdemir Beylerde şahit oldular ve Bu toplantıların bazılarına bizzat katıldılar . Ancak maalesef konuyla ilgili en ufak bir ilerleme sağlayamadık. Hatta sıkıntılarımız her geçen gün artarak devam etti.

Gemlik Bölgesi Türkiye’nin en önemli ihracat ve ithalat kapılarından biridir. 2019 yılı itibariyle Gemlik limanlarından yapılan ihracat rakamı 11,269,219,971 dolardır. İthalat rakamı 6,785,808,560 dolardır. Yine 2020 itibariyle şu ana kadarki ihracat 4,375,548,487 dolar, ,ithalat rakamı ise 3,054,349,933  dolara ulaşmıştır.

Bizler bu ticaretin gerçekleşmesindeki tedarik zincirinin önemli bir halkasıyız. Gemlik nakliyeciler birliği olarak Bölgemizde kayıtlı ekip ve ekipman bilgilerimiz şöyledir. Yaklaşık 1000 çekici tır ekipman ve makinaları ile 1400 çalışan kadrosu ile birlikte, dört kişilik çekirdek bir aile olarak baktığımızda 5000 kişiye varan istihdam ekmek kapısı olan değerlendirmek doğru yerinde olacaktır.

Belirtmek isteriz ki Tüm Dünya’nın ve Ülkemizin de yaşadığı pandemi döneminde nakliye sektörünün önemi bir daha anlaşılmıştır. Şüphesiz sağlık sektörünü en üste yerleştireceğimiz fedakârlıklar arasında bizlerde aralıksız hizmet vermeye devam ettik. Sektördeki birçok birim evlerinden hizmet vermeye devam ederken biz hep sahada ve yollardaydık.

Bütün bunların ışığında Bugün burada olmamıza sebep olan konumuza gelince: Bölgemizde faaliyet gösteren Ekip, Ekipman konteyner ve finansal olarak küresel bir güç olan aynı zamanda bu gücünü kullanarak haksız rekabet şartlarında bizleri ticaretimizi yapamaz hale getiren firmalara bir uyarıdır.

Bu güçler ellerindeki tüm imkânları kullanarak istedikleri gibi piyasa şartlarını oluşturup bizleri iş yapamaz hale getirmektedirler. Şirketlerini ve yan iştiraglerini Gemilerini Limanlarını konteynerlerini maddi güçlerini kullanarak tüm işleri kendi bünyelerinde toplayıp tek güç olma ve bizleri de sadece onlara hizmet veren taşeronlar haline getirmek istemektedirler. Ellerindeki imkânlardan bizlerinde faydalanması taleplerimize müşterilerimizi onlara devretmek karşılığını aldık.

Bizlerin buna müsaade etmemiz asla mümkün değildir. Buradan bu güçleri uyarırken bundan sonraki atacağımız adımlarla ilgili Devlet büyüklerimizi ve bölge insanımızı yanımızda görmek en büyük arzumuzdur. Ayrıca şu anda hizmet verdiğimiz firmalarında bizleri anlayışla karşılayacağını ümit ederek onları da bu haklı olduğumuzu düşündüğümüz bu konuda yanımızda görmek isteriz” görüşlerine yer verdi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir ‘de yaptıkları değerlendirmede, “bu süreç 8 aydır devam eden bir süreç. Sektör temsilcileri ve ilgili firma ile görüşmelerimiz oldu.  Biz ayaklarına kadar gidip durumu izah ettik ancak gelinen noktada konuya çok da iyi niyetli bakmadıkları ortada. Bu iş bu sektörden ekmek yiyen 10 bini bulan iş sahasının  nafaka meselesidir. Adil bir şekilde sorunun çözüme kavuşması için girişimlere devam edeceğiz” dediler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir