Beki, "Girişim Dernekleri ve Kermesler Belirli  Zaman Diliminde Faaliyet Göstermeli"
Beki, "Girişim Dernekleri ve Kermesler Belirli  Zaman Diliminde Faaliyet Göstermeli"

Beki, “Girişim Dernekleri ve Kermesler Belirli  Zaman Diliminde Faaliyet Göstermeli”

Beki, “Girişim Dernekleri ve Kermesler Belirli  Zaman Diliminde Faaliyet Göstermeli”

Gemlik Esnaf ev Sanatkarlar Odası başkanı İsmail Beki, oda üyelerinde gelen şikayetleri ve tepkileri kamuoyu ile paylaşarak, özellikle girişimci dernekleri ve kermeslerin belirli bir takvime bağlanması gerektiğine işaret etti.

Beki yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda ülkemizdeki pandemi sebebiyle ekonomik darboğaz ile uğraşan ve bu yük altında ezilen mağdur olan değerli esnafımız, çek ve senedini ödeyebilmek amacıyla işini kredi kartlarıyla veya destek kredileri ile bankalardan kullanmış olduğu krediler ile yürütmekte iken, açılan bazı Girişimci Dernekleri ayrıca  Kermeslerin çok uzun süre tutulması, bunun yanı sıra Girişimci Derneklerinin amacını aşıp vergi mükellefi esnafımız gibi faaliyet göstermesi her türlü eşyanın,mamülun satılması Gemlik’imizin çok değerli  esnafını zora sokmaktadır.

Bu tip girişim dernekleri ve kermesler amacından yeterince çıkmış olup, ayrıca ciddi vergi kaybına yol açmaktadır. Çarşıdaki esnafımız; kira, vergi, su-elektrik parası, bağ-kur,  ssk gibi paraları ödemek için çırpınırken, ilgili Girişimci Dernekleri ve Kermeslerin hiçbir ödeme zorunluluğu olmadan günlerce açık tutulmasının ekonomimize ve esnafımıza ne kadar zarar verdiğini düşünmek gerekir.

Bizler, hayır yapılmasına, yardım yapılmasına karşı değiliz ama, bir taraftan hayır yapalım derken, diğer taraftan haksız rekabetle esnafa zarar vermenin de günah olduğunu düşünüyoruz.

Bu konuda esnaflarımızdan bizlere çok şikayetler geliyor. Bizlerde Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak buradan yetkililerimize seslenerek  esnafı düşünmenin de bir görev olduğunu belirtiyoruz” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir