Gemlikli Sigorta Acenteleri  Yeni Yönetmelik İle İlgili Toplandı
Gemlikli Sigorta Acenteleri  Yeni Yönetmelik İle İlgili Toplandı

Gemlikli Sigorta Acenteleri  Yeni Yönetmelik İle İlgili Toplandı

Gemlikli Sigorta Acenteleri  Yeni Yönetmelik İle İlgili Toplandı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası  10. Meslek grubu olan Sigortacılık ve Finans Sektör temsilcileri , Hazine ve Maliye Bakanlığının 9 Mayıs 2020 tarih ve 31122 sayılı yönetmelik ile yürürlüğe aldığı ‘Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigortacılık Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile ilgili  toplandı.

Toplantı Komite Başkanı İbrahim Aşan  başkanlığında gerçekleştirildi. GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ağdemir’in de katıldığı toplantıda ayrıca ilgili meslek komitesinin Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Buluk , Meclis Üyesi Mehmet Akın ve sektör temsilcileri yer aldılar.

Komite Başkanı Aşan toplantıda yaptığı açıklamada ; “yürürlüğe giren yönetmelik ile birlikte ülkemizde bulunan 16 bin 97 sigorta acentesi ile toplamda 200 bin kişinin olumsuz etkileneceğini belirtti. Sigortacılık mesleğinin verilen emeğe karşılık hak ettiği değeri görmediğini, yetkisiz ve mesleki bilgilere sahip olmayan kişi ya da kurumların bu mesleği yapabilir hale gelmesinin de ayrıca sektöre zarar vereceğini’ söyledi.

Toplantıda sigorta acentelerinin önemine vurgu yapan komite üyeleri ‘’sigorta acenteleri ülkede ki tüm kişi ve kurumların yüzlerce farklı riskine teminat sunulmasına aracılık eden ve bu faaliyeti yaparken de risk yönetimi, kriz yönetimi, halkla ilişkiler, finans yönetimi, hukuk ve daha birçok konuda bilgi ve donanıma sahip olan kişilerden oluştuğunu ancak yeni çıkan yönetmelik ile asıl işi sigortacılık olmayan kişilerin sigorta poliçesi sunmasının önünün açıldığını belirttiler.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Paşa Ağdemir; ” Üyelerimizden gelen talepler, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili İlçemizin ekonomisine katkıda bulunmak , ticaret hacminin genişlemesine sağlamak için Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleri ile ilgili bakanlıklara ve kurumlara ilettiklerini ve takipçisi olduklarını bu hususunda gündemlerinde olduğunu” belirtti.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir