Hemşehri Dernekleri Platformundan Hastane Ziyareti
Hemşehri Dernekleri Platformundan Hastane Ziyareti

Hemşehri Dernekleri Platformundan Hastane Ziyareti

Hemşehri Dernekleri Platformundan Hastane Ziyareti

Gemlik Hemşehri Dernekleri platformu Gemlik Devlet Hastanesi ziyaret ederek  tatlı ikramında bulundular.

Yapılan açıklamada, “Bu gün Gemlik Hemşehri Dernekleri Platformu olarak Gemlik Devlet Hastahanesi Başhekimi  Op. Dr. Şahmeran Çelenkoğlu’u ve bölüm doktorlarını ziyaret ettik. Öncelikle şunu belirtmek isteriz Ziyaretimizi kısa tutarak  ve hasta giriş çıkışının olmadığı girişte gerçekleştirdik. Çünkü doktorlarımızın,hemşirelerimizin ve tüm sağlık personelimizin her saniyesi çok önemli. Bu bilinçle sağlık çalışanlarımıza bir nebze de olsa moral ve motivasyon için dernekler platformu olarak yaptırdığımız altı tepsi baklavayı taktim ettik.

Ayak üstü yapılan ve herkesin de hem fikir olduğu değerlendirmede sivil toplum örgütleri olarak, bu dönemde yapabileceğimiz en önemli katkı’nın  kendi üye ve çevremizin “Ev de Kal Hayat’da Kal” hareket tarzını benimseterek,sosyal mesafe  ve temizlik kurallarına uymalarını sağlamak olmalı.

Gazi Musta Kemal Atatürk “Beni Türk hekimlerine emanet edin” derken  girdiği her savaş da savaşın sadece siperlerde değil siperler gerisinde yaralı askerlerimizin hayatını kurtarmak için doktorlarımız ve hemşirelerimizin verdiği o büyük savaşa da defalarca şahit olmuştur.Tük hekimlerine hepimiz güvenmeli ve onların işini kolaylaştırmak için “Ev de Kal Hayat’da Kal” tavsiyelerine uymalıyız” denildi.

Platform üyeleri, “Değerli dostlar; Bu günün diğer bir önemide “leyle-i beraa” (berat gecesi) olması. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir bu vesile ile hekimlerimizin kandillerini de kutlatık Aslı “Beraettir.” Beraat sözlükte, “bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak” demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi denir. Hepimizin öncelikle akılve ruh  sağlığımızın bozulmaması için evde kaldığınız sürece lütfen ilk emri uygulayın . “İkra’ bismi rabbikellezi hâlak.” Yani, “Yaratan rabbinin adıyla oku.” Çünkü cahil insan herşeyi bildiğini insandır.Tabi İstediğin kadar oku bilgine yakışır şekilde hareket etmezsen yine de cahilsindir. İstisnalar hariç okuyan kişi başta kendine olamak yanın da topluma da faydalıdır.Lütfen evde kalın ve bol bol kitap okuyun” ifadelerine yer verdiler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir