Yıldız; Mehmet Akif Bugünleri Yaşadı.
Yıldız; Mehmet Akif Bugünleri Yaşadı.

Yıldız; Mehmet Akif Bugünleri Yaşadı.

Yıldız; Mehmet Akif Bugünleri Yaşadı.

‘Anadolu’nun bağımsızlığının sembolü, istiklâl arzusunun satırlara dökülen serzenişi İstiklal Marşı’nın 99. yıldönümündeyiz. Vatan şairinin kaleme aldığı bu kadim dizeler, ortak paydada buluşan bir milletin bağımsızlık arzusunun bir sureti olarak kağıtlara nakşedilmişti.

O gün Mehmet Akif’e bu dizeleri yazdıran ortam, memleketin her karış toprağının işgal altında olduğu bir dönemdi. Bugün ise, ekonomik, siyasi, sosyal, ahlaki ve kültürel bir işgal yaşamaktayız. Bu günümüzün o günden tek farkı işte budur ve bu işgalin kaldırılması elzemdir.’ Şeklinde konuşan Yıldız, devamında şunları söyledi.

Keşke memlekete içinde bir araya gelseler

‘Geçtiğimiz gün ahirete uğurladığımız merhum büyüğümüz dava adamı Şevket Kazan abimizin cenazesinde bir araya gelen iktidar ve muhalefet liderlerini ülke yönetiminde de bir arada görmek en büyük arzumuzdur. Akif’in deyimiyle; yüce Allah’ın, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasını istemiyorsak vatanımız için, milletimiz ve devletimiz için bir arada olmak dil, din ve mezhep ayrımı gözetmeksizin toplumsal barışı ve huzuru yeniden inşa etmeli devamında ise büyük Türkiye’yi hep birlikte yeniden ayağa kaldırmalıyız.’ Diyerek sözlerini noktaladı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir