Gemlik İyi Parti'den Doğu Türkistan Tepkisi
Gemlik İyi Parti'den Doğu Türkistan Tepkisi

Gemlik İyi Parti’den Doğu Türkistan Tepkisi

Gemlik İyi Parti’den Doğu Türkistan Tepkisi

İyi Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü protesto etmek adına Gemlik Cius AVM önünde toplandı. İyi Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz’un okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Büyük siyaset adamı Yusuf Has Hacip’in yurdu ,meşhur Türk bilgini Kaşgarlı Mahmud’un memleketi, Uygurluların, Göktürklerin, Karahanlıların hüküm sürdüğü biz Türklerin ata yurdu Doğu Türkistan yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti Yönetiminin zulmü altında kıvranmaktadır. Biz bugün burada bu zülmü Türk ve Müslüman alemine tekrar duyurmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Doğu Türkistan’da Türk Müslüman halkına yaşatılan zulüm gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bilim adamları yok ediliyor , gençlerimiz hapse atılıyor, kültürümüz çökertiliyor,camilerimiz yıkılıyor , Kuran-ı Kerimlerimiz yakılıyor , Türk Müslüman halkı farklı işkencelerle dinsizliğe sevk ediliyor , başörtü yasaklanıyor, kadınlarımız bedenleri üzerinden baskı altına alınıyorlar.
Çin Hükümeti yaptığı bu zulümler yetmezmiş gibi son birkaç yıldır Nazi kamplarını andıran toplama kamplarında milyonlarca Doğu Kürdistan kadın, çocuk ve erkeği hapsediyor . Şu anda 1 milyonun üstünde Doğu Türkistanlı Uygur Türkü , eğitim kampları adı altında ,toplama kamplarında çeşitli işkencelere maruz kalmaktadır. Doğu Türkistan ‘daki Türk halkı dünyanın gözü önünde sürekli olarak sindirme, bakı , asimilasyon ve etnik temizliğe maruz kalıyor . Biz İYİ Parti Teşkilatları olarak binlerce Uygur Türkünü cezaevlerinde tutan ve kardeşlerimizin milli ve dini kimliğini yok etmeye çalışan Çin yönetiminin yaptığı insanlık dışı saldırıları nefretle telin ediyoruz . Üzülerek görüyoruz ki ! Türk Müslüman kardeşlerimize yapılan tüm bu zulümlere rağmen Türkiye ‘de İYİ Parti’den başka hiçbir siyasi partinin sesi çıkmıyor.
Biz ne söylersek söyleyelim Doğu Türkistan’da soydaşlarımızın yaşadığı mezalim karşısında sözler kifayetsiz, tepkiler yetersiz kalır . Biz İYİ Parti olarak Hazreti İbrahim’in ateşe attığı zaman ağzında su taşıyan kuş misali safımızı belli ediyoruz
Uygur Türkü Müslüman kardeşlerimizin ‘’ Ey Türkiye ! Ey Müslümanlar neredesiniz ! Ey Türk kardeşlerim ben ölüyorum , katlediliyorum ‘’ diyen çığlıklarına niye kulaklarınızı tıkıyorsunuz .. ? Biz tüm bu dünyada Türklere ve Müslümanlara yapılan zulümlere karşı, bir olmak,birlik olmak yani kardeş olmak zorundayız.
Çin, dünyanın gözünün içine baka baka , soydaşlarımız olan Uygur Türklerinin canlarına , mallarına , namuslarına kast etmektedir. Bu zulüm tüm Dünyanın gönderiminde iken AK Parti hükümeti , ülkemizde 2019 yılını Çin ile Barış ve Kültür yılı olarak kutluyor .
Hükümet madem sözde her daim dünya üzerindeki mazlumlardan yana , o zaman Çin’in Doğu Türkistan’da uygulamış olduğu bu zulüm politikasına ivedilikle karşı çıkmalı ve tepki göstermelidir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin sahip olduğu ticari ve ekonomik güç sebebiyle sesiz kalmayı tercih eder ve üç maymunu oynarsak Türkiye olarak onurlu bir davranış sergilememiş oluruz . Doğru olan nasıl Filistin ‘de zulüm gören Filistinlilerin yanında yer alıyorsak , Çin’de zulüm gören Doğu Türkistanlı Türk soydaşlarımızın da yanında yer almalıyız.

Bize düşen güçlünün yanında değil mazlumun ve halkının yanında yer almaktır. Doğu Türkistan’da yaşananlar karşısında, emperyalist güçler dilsiz , insan halkları örgütleri kör, dünya basını sağır olmuş, 3 maymunu oynamaktalar Doğu Türkistan’a sahip çıkacak tek millet yine Türk milletidir Doğu Türkistan ‘daki toplama kamplarında zorla tutulan Uygur Türklerinin derhal serbest bırakılması için Çin’e çağrıda bulunulmalı ve yapılan mezalim tüm çıplaklığı ile ortaya konulmalıdır.
Değerli Basın Mensupları , kıymetli hemşerilerimiz ;
5-10 yıl önce Doğu Türkistan kan ağlıyor derdik , ama şimdi kan ağlamıyor ölüyor , ölüyor… Hal bu durumda iken vicdan sahibi , iman sahibi olanlar bu zulme sesiz mi kalacak ..? Nerede sizin imanınız , nerede vicdanınız …? Biz AK Parti’nin kendi çıkarlarını düşünerek bu soykırıma göz yummamasını istiyoruz.
Sayın Genel Başkanımızın Grup konuşmaları ve TBMM kürsüsünden Milletvekilimizin dile getirdikleri hususlar doğrultusunda Türklüğü kimseye bırakmayan , esip gürleyen , iç politikalara bu alet edenlere şu çağrıda bulunuyoruz :’’ Çıkın Çin’e bir şey söyleyin , çıkın oradaki soydaşlarımıza sahip çıkmak adına açıklamalarda bulunun. İç politikada Türklük söylemelerinde samimiyseniz bunu dış politikada da uygulayın . Kardeşlerimize sahip çıkan açıklamalar yapın ‘’.
Türkiye ‘nin ve Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi Partilerin , Doğu Türkistan’daki bu zulmü kınamak adına bir ortak deklarasyon yayınlamaması kabul edilemez bir eksikliktir . İYİ Parti olarak TBMM ‘ de ‘’ Türk Halkı ve Türkiye Cumhuriyeti Doğu Türkistan’a sahip çıkılmalı , Çin zulmü durdurmalı ,Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın can ve mal güvenliği uluslar arası yasalara göre garanti altına alınmalıdır ‘’ diye çağrıda bulunduk.
O işkence gören çocuklar bizim çocuklarımız… O kızlar bizim namusumuz … O annelerin o babaların gözyaşları bizim kanayan yaramız… Siyasi çıkarlarınız için dünyaya sözde kafa tutuyorsunuz ya söz konusu Türklük olunca mı sesiz kalıyorsunuz . Yine TBMM’de ,Çin tarafında Doğu Türkistan’da kurulan toplama kamplarının ve Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk nüfusun uğradığı akıl almaz mezalimin araştırılması için bir önerge verdik . Ne acıdır ki ! Bu önergemiz de AK Parti’nin HAYIR , MHP’nin ÇEKİMSER oylarıyla reddedildi.
Değerli Basın Mensupları , Kıymetli Hemşerilerimiz ;
Bizler Türklüğümüz ve inancımız gereği, üzerimize düşen sorumluluğu elimizin ve yüreğimizin yettiği kadarıyla yüklendiğimizi Gemlikli hemşerilerimiz ve kıymetli basın mensuplarımız ile paylaşmak istedik .İYİ Parti gemlik teşkilatları olarak her daim Halk karşısında vav , haksızlık karşısında elif olma yolunda zulme hiçbir zaman sesiz kalmayacağız . Zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında , mazlum kim olursa olsun mazlumun yanında olacağımızı tekrar deklare ediyor, basın açıklamamamıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

(Son Güncelleme: 13 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir