Toplu Konutlar İçin İller Bankasından Kredi Alınacak
Toplu Konutlar İçin İller Bankasından Kredi Alınacak

Toplu Konutlar İçin İller Bankasından Kredi Alınacak

Toplu Konutlar İçin İller Bankasından Kredi Alınacak

Gemlik Belediye Meclisi Aralık Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Toplantı gündem dışı konuşmalarla başladı. İlk sözü alan İyi Parti Üyesi Sedat Akkuş, partisi adına daha etkin olmak adına bu kararı aldıklarını ifade ederek, basında yer aldığı gibi taleplerinin olmadığını söyledi.

Ardından MHP Grubu adına söz alan Osman Durdu, ”Engelliler gününü etkinliklerle geçirdik ama hala engelli rampalarımızı tamamlayamadık. Eğitim konusunda Gemlik gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. İyi eğitimcilerin Gemlik’te görev yapması adına sosyal altyapı sağlanmalı. Bu anlamda da, öğretmen evi ve lokal gibi kolaylıklar sağlanabilir. Balıkçı Barınakları ile alakalı sorunlarımız var. Aynı zamanda Belediye Binası taşınacak mı? Bu konuda ne durumdayız?” sorularını yöneltti.

Ak Parti grubu adına söz alan Ercan Barutçuoğlu ise Ak Parti döneminde bütçenin ana harcamasının eğitime olduğunu hatırlattı. Barutçuoğlu, ”Cami inşaatlarımız başladı ama devam edemiyor. Cihatlı mahallesinde toplu konutlarımızda hırsızlık olmuş, buranın güvenliği sağlanmalı. Kreş ne zaman bitecek? Ayrıca yurtlarla alakalı çalışmalarımız var mı? Şehir dışında gelen öğrencilerimize yurt imkanı sunmalıyız. Vaat etmek siyasetin gereğidir ama önemli olan vaatlerin gerçekleşmesidir” dedi.

Önceliğimiz Odun Depolarına Okul

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise ”8 yıldır Ak Parti’nin yapamadıklarını, 8 ayda bizden bekliyorlar. Ak Parti döneminde, neden yurt yapılmadı? Sosyal konutlarda önemli aşama kaydettik. Doğu planları ile alakalı mahkeme yoluna giden konuda uzlaşmaya yakınız. Yarım kalan camiler ise Belediye başkanının giderayak, gelene zorluk çıkarmak adına yaptığı işlerdir. Diyanet’in bütçesi, Milli Eğitim’e yakın, bazı konularda sorumluluk alabilirler.

Odun depolarının orada okul yapılmalı. Roda İmam Hatip ve Çınar Okuluna  giden öğrenciler hastane yolundan geçmek zorunda kalıyor. Lale Kemal Kılıç Okuluna giden öğrencilerimiz ise daha tehlikeli bir yoldan karşıya geçmek durumunda. Burada okul yapılmadıkça, diğer hizmetlere öncelik veremem” dedi. AVM’ye Belediyenin geçeceğini de vurgulayan belediye Başkanı bu konuda projenin hazırlandığını da belirtti.

Sosyal Konutlar İller Bankası Kredisi İle Çözülecek

Uzun yıllardır önemli bir sorun teşkil eden ve geçtiğimiz yıldan itibaren tıkanma noktasına gelen toplu konutlarla alakalı iller bankası kredisinin kullanılması meclis gündemine getirildi. Sertaslan konunun doğrudan görüşülmesini talep ederken, MHP ve Ak Parti’nin önerileriyle konu komisyona sevk edildi ve sonraki oturumda görüşülme kararı alındı.

(Son Güncelleme: 5 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir