“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” dediler
“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” dediler

“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” dediler

“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” dediler

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı’nın Türkiye’nin çeşitli noktalarında eş zamanlı olarak düzenlediği “Yaya güvenliğinin bekçisiyiz” etkinliği Gemlik’te de gerçekleşti. Trafikte uyulması gereken önemli kurallar ile yaya güvenliğinin anlatıldığı broşürlerin dağıtımına Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Barış Bozkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü  katıldı.

Bir saati aşkın süren etkinlikte Ahmet Dural Meydanı ile İstiklal Caddesi’nde emniyet görevlileri broşür dağıtırken Kaymakam Dönmez, Başkan Sertaslan ve diğer protokol üyeleri de araçlara bilgilendirme yaptı. Öte yandan ilçenin çeşitli okullarından gelen öğrenciler ellerindeki pankartlarla sürücüleri kurallara uymaya davet etti.

Emniyet kemeri vurgusu

Trafikte yaya güvenliğinin dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğuna dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “öncelik hayatın, öncelik yayanın” dedi. Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Bu gün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte sürücülerin yayalara öncelik vermesinin yanı sıra özellikle emniyet kemeri kullanmalarına da vurguladık. Bu etkinlikler ile yayaların zarar görmesinin önüne geçilmesi, sağlıklı ve güvenli trafik akışının sağlanması, sürücüler ile yayaların bilinçlendirilmesi kısacası trafikte insan hayatının her şeyin önünde tutulmasını amaçlanıyor. Bizler de bu önemli noktalara destek olmak için yerimi aldık ve sürücülerimize bilgilendirme yaptık. Sürücülerimizin trafik kurallarına ve emniyet güçlerimizin talimatlarına uyarak güvenli şekilde yolculuk yapmalarını dileriz.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir