Ülkü Ocakların'dan 30 Ağustos Açıklaması
Ülkü Ocakların'dan 30 Ağustos Açıklaması

Ülkü Ocakların’dan 30 Ağustos Açıklaması

Ülkü Ocakların’dan 30 Ağustos Açıklaması

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar 30 Ağustos Zafer Bayramı ile alakalı yazılı bir açıklama yaptı. Baydar Açıklamasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi “Büyük Taarruz” ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi” ile zirveye ulaşmıştır. Türk Milleti öz vatanlarında esaret altında yaşamayı reddederek, verdikleri muazzam mücadele neticesinde 30 Ağustos’ta destansı bir zafere daha imza atmıştır.

Türk Milleti içinde bulunduğu çok zorlu bir süreçten, sabırla, azimle, her türlü imkansızlığa rağmen inançla ve imanla Milli Mücadele’ye girmiştir. Bütün cephelerden zaferlerle çıkmış ve en son olarak Atatürk’ün önderliğinde büyük zafere ulaşmıştır. Kazanılan büyük zafer, milletimiz için tarihi boyunca kazanılan pek çok zaferden farklı bir kazanımı ifade etmektedir. Çünkü, “Artık bitti, bir imparatorluk ve millet tarihe gömülüyor” denildiği anda, Türk’ün kudreti, varoluşundan bugüne kadar taşıdığı kendi bayrağı altında ve toprağında bağımsız yaşama ülküsü küllenen ocaklardan yeniden alevlenmiştir. Bu milli refleksin neticesinde şanlı Türk tarihine yeni bir destan daha eklenmiştir.

30 Ağustos’ta kazanılan zafer Türk’ün içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun asla pes etmeyeceğinin, başka ülkelerin müstemlekesi altında yaşamayı daima reddedeceğinin, kanıyla suladığı toprakları canı pahasına koruyacağının göstergesidir.

30 Ağustos’ta bütün dünya Anadolu’nun her karış toprağı için bir büyük kahramanlığa ve Türk’ün kutlu bir zaferine daha şahitlik etmiştir. Bu nedenledir ki Türk yurdu olan Anadolu Coğrafyası artık “öz vatanımız” olmuştur.

30 Ağustos geçmişte veya gelecekte esaret altında yaşayan, maddi ve askeri imkansızlıkları bahane ederek kimliğinden ve vatanından yani namusundan taviz veren milletlere karşı örnek teşkil edecek niteliktedir. Demir ve çeliğin, iman ve inanç karşısındaki çaresizliği Türk milletinin esarete karşı verdiği savaşla daha iyi anlaşılmıştır. Çünkü Türk ordusunun, imanın kalesine karşı küffarın asla muzaffer olamayacağına dair inancı tamdır. Nitekim kazanılan bu kutlu zafere bakıldığı zaman cephede tek bir asker dahi kalsa asla teslim olmayarak sonuna kadar Türk Sancağı dalgalandırılmıştır. Zira şehit kanlarıyla sulanmış ve yurt yapılmış olan kutsal vatan topraklarının savunulması ve muhafazası için başka türlüsünü düşünmek de mümkün değildir.

Bölünecek vatanımız, verilecek bir karış toprağımız, ötekileştirilecek-ayrıştırılacak insanımız, parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır.Türk milleti bir daha kuşatma altına alınamayacak ve işgal altında kalmayacaktır.Türk’ten rahatsız olan, tarihten eski bu milleti yok etme yolunda başarılı olabileceğini sanan tüm güçler Türk adının tarih sahnesine çıktığı ilk günden bugüne yaşanan gelişmeleri iyi okumalı, gittikleri yolun büyük bir hezimete çıkacağını bilincinde olmalıdır.

Geçmişinde sayısız zafer yaşamış, en zor dönemlerde bile esaret altında yaşamaktansa ölümü seçen necip milletimiz, bugün içinde bulunduğu ağır şartlardan mutlaka kurtulacaktır.

Birliğimizi bozmaya çalışanlara, vatanımıza kastedenlere göz açtırmamalıyız.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılını kutluyor; Türk Milleti’ne bu haklı gururu ve mutluluğu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıralarını şerefle yad ediyoruz.

Ruhları Şad Olsun!

Emanet ettikleri bu mübarek vatanı canımız pahasına son Ocak sönene kadar savunacağımıza ve Türk’ün sancağını yere düşürmeyeceğimize SÖZ VERİYORUZ” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi

Şükrü Deviren Halk Gününde Vatandaşları Dinledi Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, katılımcı ve şeffaf belediyecilik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir