Yıldız; 17 Ağustos’tan Ders Almadınız Mı?
Yıldız; 17 Ağustos’tan Ders Almadınız Mı?

Yıldız; 17 Ağustos’tan Ders Almadınız Mı?

Yıldız; 17 Ağustos’tan Ders Almadınız Mı?

Saadet Partisi Gemlik  İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, 17 Ağustos’un yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Başkan Yıldız yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı.

‘17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından 20 yıl geçti. Geçen bunca zaman zarfında gözle görülür elle tutulur bir şeylerin yapılmadığını, aksine deprem tehlikesini bile bile ‘İmar Barışı’ adı altında yeni bir faciaya ülke olarak davetiye çıkarıldığını üzülerek görüyorum. Ak parti hükümetinin yaptığı bu uygulamayı depremin yaşandığı dönemde Başbakan olan Bülent Ecevit’in, ekonomik kaynak yaratmak adına  çıkardığı ‘Deprem Vergisi’nden farklı görmediğimi de ayrıca belirtmek istiyorum.’ Şeklinde konuşan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü.

Dağ Başına Konut Yapmak Çözüm Değil.

Eski Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz’ın tasarrufu ve isteği doğrultusunda ve yine kendi zamanında Cihatlı’da yapılan konutların deprem riskine karşı çözüm olmayacağını halkın parasının israf edileceğini daha önceden de belirtmiştim. Gerek; konutların yapıldığı bölgenin sosyal ve alt yapısının yeterli olmaması gerekse bu bölgede ruhsatlı çalışan bir maden ocağının olması sebebiyle projeye en başında karşı çıkanlardan birisi olmuştum; lakin tüm uyarılarımıza rağmen Sayın Refik Yılmaz’ın Gemlik halkını görmezden gelerek yaptığım yaptık çaldığım düdük misali davranış sergilemesine Gemlik adına üzüldüm. Bugün geldiğimiz noktada haklılığımızı fazlasıyla görüyorum.

Yerinde Kentsel Dönüşüme Geçilmeli.

‘Seçim döneminde sıkça dile getirdiğimiz ve projelerimiz arasında yer alan ‘Ada Bazında Kentsel Dönüşüm’e bir an önce geçilmesi gerektiği kanaatindeyim. İlçemizdeki çarpık yapılaşmanın ve çürük binaların her hangi bir deprem faciasında can kayıplarını artıracağını düşünüyorum. Bu sebeple daha fazla vakit kaybetmeden gerek Belediye Başkanımız Sayın Uğur Sertaslan’ın ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın uyum içerisinde çalışarak konuya gereken özeni göstermelerini ve durumun önemini kavramalarını tavsiye ediyorum. Hiçbir siyasi çekişmenin ve kavgaların halkımızın çıkarlarından üstün olabileceğini düşünmüyorum.’ Diyerek sözlerini noktaladı.

(Son Güncelleme: 17 Ağustos 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir