Eda Naz’dan gümüş madalya
Eda Naz’dan gümüş madalya

Eda Naz’dan gümüş madalya

Eda Naz’dan gümüş madalya

Judocu Eda Naz Topalsalihoğlu Balkan ikincisi oldu.

Dokuz ülkeden 92 bayan, 110 erkek judocunun katıldığı Minikler Balkan Judo Şampiyonası 06-07 Temmuz 2019 tarihlerinde Romanya’nın Timisoara kentinde yapıldı. Eda Naz Topalsalihoğlu 28 kg. Minik Bayanlar Balkan 2.si oldu. Topalsalihoğlu mayıs ayında İzmir’de yapılan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası’nda 28 kiloda Bayanlar Türkiye şampiyonu olarak Minik Bayanlar Mili Takımı ile Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Gemlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü judo antrenörü İsmail Yıldız yaptığı açıklamada, “Eda Naz önce Türkiye şampiyonu oldu sonra da Balkan Şampiyonası Final Maçı’nda öndeyken bitime on beş saniye kala basit bir talihsizlik nedeniyle yenilerek Balkan ikincisi oldu. Judo hayatının şu ana kadarki en zorlu sınavında ise büyük bir başarı ortaya koyarak Gemlik’imize ve Türkiye’ye gümüş madalya getiren Eda Naz’ın çalıştırdığımız tüm sporcular gibi hayali büyüdüğünde olimpiyat madalyası getirmektir. Bu hayallerini gerçekleştirmek için çalışan Eda ve arkadaşları aileleri ile birlikte, bu uzun yolculukta kendilerinden desteklerini esirgemeyen Gemlik Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Sabri Karaman’a teşekkürlerini iletiyorlar’’ dedi.

“Gemlik, sporda başarı ile anılacak”

Eda Naz’ı başarısından dolayı tebrik eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise Gemlikli sporcuların uygun şartlar sağlandığında ne kadar başarılı olacaklarını kanıtladıklarını söyledi. Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü, “İlçemiz sporcu gençler açısından oldukça şanslı. Daha önce de her yıl binlerce öğrencimizin okula başladığını ve bu çocukların hepsinin potansiyel birer sporcu olarak değerlendirilebileceğini söylemiştik. Daha önce ilçemize başarı ile dönmüş ve bize bu gururu yaşatmış gençlerimiz gibi Eda Naz da Gemlik’e madalya ile dönerek bizleri sevindirdi. Gemlik Belediyesi olarak mevcut spor tesislerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmenin yanı sıra gençlerin rahatça spor yapacakları yeni tesisleri hayata geçirecek, gereken desteği kendilerine sağlayarak Gemlik’in spor kenti kimliği ile yeni başarıların yuvası olmasını sağlayacağız.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir