Karagöl Buski'nin Önceliği Değil
Karagöl Buski'nin Önceliği Değil

Karagöl Buski’nin Önceliği Değil

Karagöl Buski’nin Önceliği Değil

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı.

Gemlik Belediye Meclisinde kış mevsiminde Gemlik’te yaşanan hava kirliliği ile alakalı rapor görüşüldü. Gemlik’te imarı olmayan bölgelerin imar çalışmalarının yapılması durumunda, bölgelerin doğalgaza kavuşacağı yönündeki rapor oybirliği ile kabul edildi.

Karagöl Buski’nin Önceliği Değil

Feyziye’ye bulunan Karagöl ile alakalı rapor görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ”Buski ile yaptığımız görüşmelerde burayı piknik alanı olarak değerlendirdiklerini öğrendik. Yani Karagöl’ün durumu Buski için öncelikli değil. Aynı zamanda yatırım planında da bulunmuyor. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise İl Özel İdaresi zamanında çalışmalar yapıldığını fakat hiç birinin etkili olmadığını hatırlattı. Bölgedeki kayma sonrasında göl ortasında toprak birikmesinin olduğunu dile getirdi. Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ise; ”Yapılan görüşmelerde buraya bir şey yapmayın doğa kendini iyileştirsin” denildiğini söyledi.

Cenazelerimizi ne yapalım?

Kumla’da bulunan orman arazilerinin düzenlenmesi ile alakalı rapor da oybirliği ile kabul edildi. Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı; ”Daha önce de söylemiştim, bu alanda mezarlık oluşabilir” dedi. Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu’nun kurum görüşleri ve orman alanları ile alakalı söz alması üzerinde cevap veren Solaksubaşı; ”Her konuda bunları öne sürüyoruz, o zaman cenazelerimizi denize mi atalım?” çıkışında bulundu.

Denizden Bakınca 5 Kat

Kumla’da inşaat ruhsatı ile alakalı konuda da, bölgede Ayrık Nizam 4 kat planlanırken, Küçükkumla Mahallesi 19 paftada bulunan alandaki plan değişikliği ile alakalı Deniz bölümünden bakılınca 5 kat sınırını aşmamak üzere izin verildi. Bu uygulamayla, eğim ve otoparktan da kat kazanılmasının önüne geçilmiş oldu.

Belediye Meclisi’nde Kapalı Pazar Yeri konuşuldu

Belediye Meclisi’nde Çevre Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Hamidiye Mahallesi, Eşref Dinçer Mahallesi ve Dr. Ziya Mahallesi’nde hizmet verecek semt pazarı ihtiyacı ile ilgili rapor meclis üyeleri ile paylaşıldı.

Raporun incelemesinin ardından mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin Gemliklilerin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebildiği, tesisisin ne kadar verimli kullanılabildiği ve tesisten nasıl en yüksek fayda sağlanabileceği konuları konuşuldu. Raporla ilgili Meclis Üyesi Durmuş Uslu bilgi verirken Uslu’dan sonra konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan “Pazar Yeri sürekli çalışan bir tesis haline gelmeli” dedi.

“Kapalı Pazar Yeri yedi gün çalışan bir cazibe merkezi olmalı”

Başkan Sertaslan Kapalı Pazar Yeri’nin durumuyla ilgili şöyle konuştu, “İlçemizin pazar yeri ihtiyacını sağlayabilmek adına büyük bir bütçeyle yapımı gerçekleştirilen Pazar Yerimiz haftanın yalnızca bir günü tam faaliyete geçebiliyor. Ayrıca Pazar Yeri’nin üst katında bulunan Köylü Pazarı’nda da bazı ihtiyaçlar var. Öncelikle böyle büyük bir yatırımın daha aktif kullanılmasını sağlamak gerekli. Bu amaçla sebze meyve pazarının olmadığı günlerde bu tesis oto pazarı ve giyim pazarı olabilir. Belirli başlıklarda belirli ürünlerin satıldığı günler belirleyerek Kapalı Pazar Yeri’nden en yüksek fayda sağlanması gerekiyor. Ayrıca Köylü Pazarı’nda tezgâh açan pazar esnafımızın da önemli talepleri bulunuyor. Bunları da göz önünde bulundurarak Kapalı Pazar Yeri’mizi haftanın yedi günü çalışan bir cazibe merkezi haline getirmek için gereken adımları en kısa sürede atmalıyız.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir