SERTASLAN’DAN SÖZ; OVADA PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

SERTASLAN’DAN SÖZ; OVADA PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

SERTASLAN’DAN SÖZ; OVADA PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Ova bölgesinde sokak ve ev ziyaretleri yaptı. Yaptığı ziyarette ovadaki ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Sertaslan, ovadaki imar planı çalışmaları ile ilgili de bilgi aldı. Göreve geldiğinde ovanın imar planlarının çözüm çalışmalarına hemen başlayacaklarını ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Başkanı Cemil Acar ve İYİ Parti İlçe Başkanı Birol Mumcu, Kadın – Gençlik Kollarıyla beraber ova bölgesine çıkarma yaptı.

Ova bölgesinin plan sıkıntısının altını çizen Sertaslan göreve gelir gelmez planlarla ilgili çalışmaları başlatarak gerekli imar uygulamalarını gerçekleştireceklerini ifade ederken, bu işin yıllardan beridir seçime üç ay kala gündeme getirilmesinin de yanlış olduğunu belirtirken siyasi malzeme yapılmayacak kadar önemli bir konu olduğunun da altını çizdi. Göreve geldiklerinde hemen bir kentsel dönüşüm birimi kuracaklarını da sözlerine ekleyen Sertaslan, “Ovaya da uğurlu gelecek” dedi.

“Dere yeni yüzüne kavuşacak”

Derenin odun depoları mevkiinde kalan bölümde herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade ederken projeleri arasında bunu da aldıklarını belirtti Sertaslan konuşmasının devamında, “Gemlik için yaklaşık 65 proje önerimiz var 11 kişilik ve tamamı Gemliklilerden oluşan bir teknik ekip bunları hazırlamak için gece gündüz çalışarak ortaya çok güzel ulaşımdan derelere kadar çok güzel proje önerileri meydana getirdi. Bu bölge için derenin kenarında vatandaşlarımızın rahatça oturup çayını içerken sohbetini edebilecekleri alanlar ekledik” diye konuştu.

“Hafif raylı sistem bölgeye güç kazandıracak”

Projelerinin arasında hafif raylı sisteminde bulunduğunu ve bu sistemin ulaşımının yanı sıra bölgenin de kaderini değiştireceğini ifade eden Sertaslan, “65 tane proje önerimizden biri de hafif raylı sistem eski minibüs garajından bu bölgeye gelenin adı zeytin, bu bölgeden merkeze doğru gidene ise martı diyeceğiz. Tek hat üstünden gidip gelecek. Bu bölgeye ulaşım sıkıntısının kalmamasının ardından vatandaşlar yeni ev alma tercihlerini bu bölgeden yapabilecek. Merkezde ne düşünüyorsak ova bölgemiz için de aynısını düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

(Son Güncelleme: 11 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir