Bıyıklı; Mimar Olmadan, İmar Olmaz

Bıyıklı; Mimar Olmadan, İmar Olmaz

Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr. Anan Bıyıklı, Gemlik’te bulunan mimar ve mühendislerle Gemlik Balık Deryasında yapılan kahvaltıda buluştu. Bıyıklı’ya İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve yönetimi de eşlik etti.

İMAR KONULARINDA SİYASİ KARAR ALINMAZ

Toplantıda söz alan Bıyıklı; ”Bugün ben konuşacağım, Gemlik’i yönetirken sizi dinleyeceğim. Çünkü Gemlik’in en önemli sorunlarında biri imar sorunudur. Bunu biz siyasetçilerin çözmesi asla doğru değildir. Bu nedenle odalara, mimarlara ve mühendislere danışarak çözüm aramalı, ortak paydada buluşmalıyız. Eğer imar konularında alınan kararlar siyasi olursa, kaybeden Gemlik olur. İmar konularında siyaset olmaz.

Gemlik’in yanlış yapılaşmasından dolayı ilçemiz kültürel, sosyal ve yaşam konforu adına çok şey kaybetti. Yapılaşırken konunun uzmanlarının görüşü alınsa, bugün eski Gemlik’e özlem duyuyor olmazdık. Bilimin önünde durulmamalı. İşim uzmanı ve liyakat sahibi kişilerin çalışmalarının önüne siyaset geçmemeli. Eğer siyaseti bilimin önüne geçirirsek, kaybeden her zaman Gemlik olur. Geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği ve onlara bırakacağımız sorunlar yumağı olur.

İlçemizin ihtiyaçları ortada, bunları tespit etmek kolay, önemli olan akılcı yolla çözüm bulmaktır. Bu konuda da siz teknik insanlar en çok ihtiyacımız olan insanlar olacaksınız. Mimar olmadan, imar planı olmayacak” dedi.     Bıyıklı sonrasında da, katılımcıların öneri ve fikirlerini dinleyerek notlar aldı.

 

(Son Güncelleme: 7 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir