Hastane Kısa Dönemde Önemli Mesafe Kat Etti

Hastane Kısa Dönemde Önemli Mesafe Kat Etti

Ak Parti Bursa Milletvekili  Zafer Işık, Gemlik Devlet Hastanesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Bu incelemeler neticesinde önceki hastane ile bugün gelinen nokta arasında Hastanenin yeni kurulmasına rağmen aldığı mesafeye dikkat çekerek alınan gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirterek  hizmetleri yerinde inceledi.

Milletvekili  Zafer Işık;  ”Hastanenin yapımından bugüne önemli bir çaba sarf edildi. İlk geçiş anında aynı kadro ile hizmet verilirken, iyi bir çalışma sistemi ve görevlendirme ile pek çok sorunun üstesinden gelindi. Önümüzdeki dönemde de, bizlerin ve teşkilatlarımızın girişimiyle, hastane kadrosunun artırılması, çevrede yeni çalışmalar yapılması ile alakalı girişimlerimiz olacak. Sonuç alacağımıza da inanıyoruz” dedi. Hastane yönetimi ve personeline de teşekkür eden Işık; ”Hastane yapı olarak, özel hastaneleri aratmıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre Eski hastane 12 bin m2 kapalı alanı varken, yeni hastanenin 35 bin m2 kapalı alanı mevcuttur. 128 yataklı hastaneden 260 nitekli yataklı hastanede hizmet vermeye başlamıştır. Şuan   Uzman Hekim: 45  Pratisyen Hekim :13 ve Yardımcı Sağlık Personeli: 460 İle sağlık hizmeti verilmektedir.

Nöbetlerde 3 Uzman Doktor, 4 Pratisyen Hekim Bulunuyor

Hastanede her gece nöbetlerde en az 3-4 Pratisyen Hekim 3 Uzman Hekim görev yapıyor. Poliklinik saatleri dışında Acil Servislerde özellikle  19.00 – 23.00 saatleri  arasında hasta yoğunluğu olduğu ve gün içinde iş yoğunluğundan hastaneye gidemeyenlerin  bu saatlerde ki yoğunluğu etkilediği de kaydedildi. Acil Servisin 14000m2 kapalı alan olarak hizmet vermektedir. Acil müşaade alanında 24 (eski hastanede 6) yatak bulunmakta, Sarı Muayene alanında ise 8 (eski hastanede 3 ) yatak bulunmaktadır.Günlük acil hasta sayısı 600 ile 800 arasındadır.

İlk etapta 150 yataklı olarak düşünülen, ardından 260 yatak kapasitesini çıkarılan Gemlik Devlet Hastanesinde, 9 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi 23 yatağa çıkarıldı ve aynı zamanda evde tedavi zorluğu yaşayan  için Palyatif Servisi 18 yataklı olarak hizmete açıldı.Diyaliz Servisi 8 yataktan 20 yatağa çıkarılarak hizmete sunuldu.

2018 yılı içerisinde hastanemize başlayan 12 uzman hekim, 8 pratisyen hekim, 3 eczacı, çocuk gelişimci, fizyoterapist ve 93 yardımcı sağlık personeli (ebe ,hemşire) göreve başlamıştır. 2018 yılı içerisinde hastanemizde olamayan Beyin Cerrahi Uzmanı ataması da olmuştur.

Hastanemizde tüm ana branşlarda hizmet vermekte olup ve bu yeni hastanede tüm cihazlar son teknoloji ile digital olarak donatılarak 7/24 tedavi hizmeti sunulmaktadır.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir