Gençali Mahallesi Taziye Evine Kavuşuyor

Gençali Mahallesi Taziye Evine Kavuşuyor

Gençali Mahallesi Taziye Evine Kavuşuyor

Gemlik Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kentlerde derneklerin kültürlerin yaşatılması için önemli rol oynadığına dikkat çekerek, bu noktada kültürlerin gelecek nesillere aktarılması için de derneklerin köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Dernekler sayesinde insanların Anadolu kültüründen kopmadığını, dernekler aracılığıyla yöresel kültürlerin yaşatıldığına değinen Yılmaz, kültürel değerlere sahip çıkılması için derneklerin yaşatılması ve kalkındırılması gerektiğini vurgu yaparak, yöresel derneklerin Gemlik’e büyük bir değer ve katkı sunduğunu belirtti.
Gemlik Belediyesi olarak yapılan tüm organizasyonlarda dernekleri de etkinliklere dâhil ettiklerini bildiren Başkan Yılmaz, Gemlik’teki tüm derneklerin, STK’ların sosyal ve kültürel projelerine her zaman destek olduklarına dikkat çekerek, “Gençali Mahallemizde Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz ile müşterek yapacağımız taziye evinin projesini birlikte inceledik. ‘Farklılığımız Zenginliğimizdir’ şiarıyla hizmet ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Taziye, vatandaşlarımız arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı, aynı acıyı paylaşmayı sağlayan çok değerli bir sosyal buluşmadır. Binlerce yıllık bu geleneğin kalıcı olmasını sağlamak adına AK Belediyeciliğin uygulandığı birçok ilimizde ve ilçemizde taziye evleri yapılıyor. Bu gibi mekânlar toplumumuzun zenginliğini yansıtıyor. Bizlerde bu değerleri geleceğe taşımak için çabalıyor, hizmet ve yatırımlar ile vatandaşlarımızın gönlüne girmeyi amaçlıyoruz. Kültürel zenginliğimiz olan derneklerimize desteklerimiz devam edecek” dedi.
Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Aslan da, Bir AK Partili olarak, Şeyh Edebali’nin devlet terbiyesini alan, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını benimseyen değerli Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’a, hemşeri derneklerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Belediyemizin ve derneğimizin müşterek çalışmasıyla, Ağrılı hemşerilerimize modern bir taziye evi yapacağız. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflar ile sona erdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir