Gemlik Zeytin Kooperatifi 950 Bin Kg Zeytin Aldı

Gemlik Zeytin Kooperatifi 950 Bin Kg Zeytin Aldı

Gemlik Zeytin Kooperatifi 950 Bin Kg Zeytin Aldı

Gemlik Zeytin Kooperatifinin 12 Ekimde başlayan zeytin alım döneminde bu güne kadar üye ortaklarından  950 bin kg  ürün alımı gerçekleştirerek, 650 bin TL ödeme gerçekleştirdi.

Marmarabirlik 12 Ekim 2018 tarihinden itibaren kooperatif merkezinde alımların başlatılması yönünde kararını kooperatife bildirdikten sonra, Kooperatif Yönetim Kurulu belirlenen tarihte Gemlik Merkez depolarda merkez alımı ile kampanyanın açılmasına karar verdi.

Başkan Demir yaptıüı açıklamada; Bilindiği üzere bölgemiz ortakları üç dört yıldır olumsuz iklim koşulları yüzünden zeytin rekoltesinde düşüşler ve olumsuzluklar yaşamakta idi. Bizler üreticimizin mağduriyetinin önüne bir nebze de geçebilmek ve olgunlaşmış durumda olan zeytinlerin hasat edilerek alımlarının yapılması yönünde karar aldık.

Ancak; Anasözleşme (Tüzük) gereği kooperatifimiz ürün alım döneminde aşağıda belirlenen kriterlere göre alım yapabilecek diyen Başkan Demir, Bu kriterleri de şöyle sıraladı.

Yağlık teslimatların da rekolte beyan miktarı içinde sayılacak,

Rekolte beyanında bulunmayan ortaklardan hiçbir surette zeytin alınamayacak.

2018/2019 iş yılı rekolte beyannameleri hakkında da konuşan Başkan Demir, bu sezon ortakların vermiş olduğu rekolte beyannameleri, 4.284.000 Kg. olup, 3.595 ortağın 2.815’ inin beyanda bulunduğu, kişi başı ortalaması 1.522 kg olarak gerçekleştiğini söyledi.

Demir, Bu Sezonun bazı bölgelerde sorunlu olduğu, sinek vuruğu ve mantar gibi hastalıkların zeytinde oluştuğu bu sebeple de ortaklarımızın ürünlerini kooperatife teslim ederken biraz daha itinalı elemeleri, Ortakların kooperatiflerine güvenmelerini ve sahip çıkmalarını istediklerini, ortakların mağduriyetleri konusunda da her türlü imkan dahilinde özverili davrandıklarını üst birlik ile beraber ellerinden gelen çabayla çalışacaklarını söyledi.

Son günlerde basında çıkan Marmarabirlik ortaklarından zeytin alımını durdurdu, Afrin’ den zeytin aldığı  gibi haberlere de değinen Başkan Demir, böyle bir şeyin olması söz konusu bile değildir, 01 Kasım Perşembe günü Marmarabirlik’ e bağlı 8 kooperatifin Başkan ve yöneticileri olarak yapmış olduğumuz basın açıklamasında Başkan ASA ve ekibin her zaman yanında olduğumuzu, Sayın Vekil Sarıbal’ ın açıklamalarının yersiz olduğu, böyle bir alımın gerçekleştiği ispatlanırsa biz 8 kooperatif Başkan ve yöneticileri olarak istifa edeceğimizi söyledik. Sözümüzün her zaman arkasındayız.

12 Ekim 2018 ile 04 Kasım 2018 tarihleri arası toplamda 950.000 Kg ürün alındığı tutarının da 6.700.000,00 TL olduğunu belirten Başkan, Kampanyanın açıldığı günden 26 Ekim 2018 tarihine kadar alınan ürünlerin % 60’ nın 650.000,00 TL olduğunu ve 01 Kasım 2018 Tarihinde ortakların  hesaplarına aktarıldığını,  Bundan sonraki ödemelerinde Birliğimizin açıklamış olduğu ödeme takvimine göre yapılacağını söyledi.

Bu sezonun ortaklarımıza bölgemize ve camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum diyen Başkan Demir, Tüm ortaklarımıza hayırlı bol ve bereketli bir hasat sezonu geçirmelerini diliyorum dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir