Gemlik Belediyesi 2019 Bütçesi 189 Milyon

Gemlik Belediyesi 2019 Bütçesi 189 Milyon

Gemlik Belediyesi’nin 2019 bütçesi Belediye Meclisi toplantı salonunda görüşüldü.

Gemlik Belediye Meclisi Belediyenin 2019 bütçesini onayladı. Bütçe 189.250.000 TL olarak belirlenirken, CHP ve MHP grubu bütçeye ret oyu verdi. Bütçelerde grupları adına MHP’den Emrah Keskinden, CHP’den Galip Gür ve Emir Birgün, AK Parti’den ise Ercan Barutçuoğlu bütçe toplantısında grupları adına konuşma yaptı.

MHP adına konuşan Emrah Keskinden ise yaptığı konuşmasında, “Gelmeyecek parayı gelecek gibi, yapmayacağımız hizmeti de yapacak gibi gösteriyorsunuz. Sayın başkan kimseyi hesaplara boğmayın, yapın bütçeyi 500 milyon tl seneye ön gördük tutmadı dersiniz” dedi.

Ardından CHP’li Belediye Meclis Grubu Başkanı Emir Birgün konuştu. Birgün konuşmasında Bütçenin ciddiyetsizlikle hazırlandığını ifade etti. Sadece oranlara %30 gibi değiştirme yapıldığını da söyledi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Galip Gür ise, bütçedeki gerçekleşmelerin satışlar üzerinden ve satış hesaplamalarının üzerine kurulu olduğunu ifade etti. 2014 yılından bu zamana kadar bütçelerin gerçekleşme oranının da tutmadığını söyledi. Performans raporlarından verdiğiniz statejik amaçlarının da eksik kalacağını ifade eden Gür, Gemlik Belediyesi’nde mirasyedi bir yönetim anlayışının olduğunu vurguladı.

Hazırlanan bütçeyi olumlu bulduğunu ifade eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu, “Biz ve grubumuz bütçeyi olumlu buluyoruz. 79 milyonluk bir fen işleri bütçesi gözüküyor. Bir zamanlar 50 milyon liraydı belediye bütçemiz” diye konuştu.

Son olarak konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz 2019 bütçesi hayırlı olsun adı üzerinde tahmini bütçe biz 2 yıldır bilerek daha fazla toplu konut ihalesi yapmak için bütçenin gelir kısmını yüksek tutuyoruz. Biz bu sene ek bütçe yapmamış olsaydık; Bir çok ihaleye çıkamayacaktık. Para var ama ödenek yok diye çıkamayacaktık” dedi. Bütün belediye meclis üyelerine teşekkür etti

Bütçe CHP ve MHP gruplarının ret oyuna rağmen AK Parti grubunun oylarıyla geçti

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir