Alpaslan’ın ilk davasında gerginlik

  Alpaslan’ın ilk davasında gerginlik

Gemlik’te 5 Mayıs günü evinin balkonunda eşinin bıçak darbesiyle katledilen Çigdem Alpaslan’ın ilk davası Bursa Adliyesi, 3 Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Davaya Çiğdem Alpaslan’ın çok sayıda yakını da katıldı.

Acılı aile mahkeme öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Aile açıklamasında: “Geçmişte eşine şiddet uyguladığı ve ölümle tehdit ettiği için evden uzaklaştırma kararı bulunan bu cani cezaevinden Muğla’da geçirmek üzere aldığı iznini Gemlik’e gelerek, evde geçirmek istemiş. Uzaklaştırma kararı olduğu için ailesiyle eve girmemesi için tartışma yaşanmış ve bu kavga neticesinde ailesini de öldürmekle tehdit etmiş, Ailede bu tehditlerden dolayı polis çağırarak olaya Gemlik Emniyetini de dâhil etmiş ancak  göz göre göre ailenin, emniyetin ve toplumun gözüönünde  bir kadını, bir anneyi daha sevdiklerinden, çocuklardan ve yaşamdan kopartmıştır. Büyük ihmallerin yaşandığı bu menfur cinayetin sorumlularının yargılanmasını ve en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz” dediler.

Mahkeme salonu karıştı

Mahkeme salonunda katil Mehmet Hanifi Alpaslan’ın rahat tavırları dikkat çekerken, Mehmet Hanifi Alpaslan savunmasında “Ben yaptım, öyle gerekiyordu, gerekenin yapılmasının talep ederim” dedi.

Duruşma bitiminde Çiğdem Alpaslan’ın anne ve babasına el öpme işareti yapması sonucu ailesi Mehmet Hanifi Alpaslan’a saldırı girişiminde bulundu. Girişimin ardından mahkeme salonu bir anda karışırken Polis ve jandarma ekipleri olaya müdahale ederek sanığı ve izleyicileri dışarı çıkarttı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir