Yeni  Meslek Lisesi Temeli Atıldı

Yeni  Meslek Lisesi Temeli Atıldı

Gemlik’te uzun yıllardır beklenen yeni Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi binası temeli atıldı.

Temel atma programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, eğitim camiası, öğrencileri ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

YILMAZ; BU SENE HİZMET SENESİ

Eşref Dinçer Mahallesi Kireçocağı Mevkiinde yapılan temel atma programında söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Bu sene Gemlik için hizmet senesi. Eğitimde sınıf mevcudumuz 55’den 25’e düştü. Bu yıl Gemlik’te dördüncü okulumuzu yeniliyoruz. Meslek Lisemiz, depremsel ve yapısal sorunlar taşıyordu. Geçmiş dönem milletvekillerimizle yatırım programımıza aldırdık.

TAŞ OCAĞIYDI, ŞİMDİ EĞİTİM OCAĞI OLACAK

Bu bölge hızlı bir şekilde gelişiyor. Devlet Hastanesi, spor tesisleri, bölge parkı, aile sağlığı merkezi ile önemli bir bölge haline geldi. Yedi yıl önce bu bölgelerde yaşamak eziyetti. Şimdi buranın okulu da camii de, hizmete giriyor. Ben bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Açılışı yapılan okullarımız var. Cihatlı Mahallemizde iş okulumuz hizmete girecek. Hisar Mahallemizde ikinci bir okulun ihalesi gerçekleştirilecek. Gemlik Belediyesinin üretmiş olduğu arsa ile farklı ilçelerde yaşanan sorun bizde yaşanmıyor. Daha önce burası taş ocağıydı, şimdi eğitim ocağı olacak” dedi.

KARAKUŞ; EN BÜYÜK YATIRIMLAR EĞİTİM ALANINA YAPILIYOR

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise; ”Gemlik’te her hafta hayırlı işler vesilesi ile bir arada bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin en önemli sorunu eğitim sorunudur. En esaslı mesele insan yetiştirme meselesidir. Devletimizin eğitime dönük çok büyük yatırımları var. Bugün en büyük yatırımlar eğitime yapılıyor. Eğitim iyi değilse, inanınızı iyi yetiştirmediyseniz, ülke olarak büyük sıkıntı yaşarsınız. Gemlik’te bir dünya kenti, bu nedenle Gemlik’te de iyi öğrenciler yetiştirmek lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında, temel atma töreni protokolün butona basması ve ilk temelin atılmasıyla gerçekleştirildi.

(Son Güncelleme: 23 Eylül 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir