Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı

Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı

4. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
Gemlik Engelsiz Kafe önünden, 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yapılan yürüyüşe Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti. Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Bursa Milletvekili ve önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, bölge odaları ve borsalarının temsilcileri, Gemlik’te bulunan kurum ve STK temsilcileri katıldı.

Eski Ve Yeni Dönemin Sentezi
Kortej yürüyüşü ve festival alanında, zeytinin geçmişten bu güne kullanılan teknikleri ve ürünleri sergilenirken, köylüler de traktörlerle katılım sağladı. Kortejde atlı ekiplerin ve motorların da eşlik etmesi, festivalin başlangıcına renk kattı.

Festivalin açılış kurdelesi de katılımcılar tarafından kesilirken, protokol üyeleri ilk olarak festival alanında bulunan stantları ziyaret ettiler.
Programda ilk sözü alan Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Gemlik Zeytini Festivali ve Gemlik Zeytininin Coğrafi İşareti ile alakalı değerlendirme yaptı. Ardından söz alan GTSO Başkanı Paşa Ağdemir ise zeytin ve Gemlik Zeytinin tarihine değindi.

Hisarcıklıoğlu; Zeytinin Başkenti Gemlik’tir
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise; ”Körfez adeta elmas bir gerdanlık gibi saran Gemlik’te sizlerle olmaktan mutluyum. Zeytinin Başkenti Gemlik, zeytine değer katıyor. Dünyanın en iyi sofralık zeytini burada. Sadece üretmek yetmiyor. Aynı zamanda dünyaya açmak lazım. Gemlik şimdi bu vizyonla hareket ediyor. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmenizden dolayı sizleri kutluyorum. Sizler her işinizde bu birlikteliği muhafaza ederseniz, güçlükleri aşarsınız. Gemlik 13 Milyar Dolarlık ticaret hacmi ile Türkiye’de ilk üçte yer almaktadır, şimdi sıra Gemlik Zeytininin Avrupa Birliğine tescil ettirmekte. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak bizler her türlü desteğe açığız. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi. Hisarcıklıoğlu’na konuşması sonrası Gemlik protokolü tarafından plaket takdim Edildi.
Refik Yılmaz; Barışın da Başkenti Gemlik Olmuştur
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Gemlik Zeytinin sembolü olduğu gibi barışın da başkenti. Son yıllarda şehirler yarışıyor. Bizler de, biraz önce ifade edildiği gibi, dünyanın en lezzetli sofra zeytinini dünyaya tanıtmak için festivalimizi gerçekleştiriyoruz.
Ticaret Borsamız coğrafi işaret alarak hem müstahsil, hem de tüccarımızı korudu. Ticaret Odamız da, tüccarımızın ufkunu açmak için çalışmalar yapıyor. Hükümetimizin, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız daha fazla mahsul için çalışıyor. İşte Küçükkumla ve benzeri barajlar. İçimizden çıkan aynı zamanda zeytin müstahsili olan Zafer Işık’ın da, Tarım Komisyonunda olması bizler için büyük avantajdır. Biz Gemlik’ten dünyaya haykırıyoruz; ‘işte zeytin, işte sağlık, işte barış’ biz bunca güzel insanın gayretini bir arada gelmekten mutluyuz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir